ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρά πυρά ΚΕΣΥ-ΙΣΑ και όλα αυτά για μία ερώτηση...

Πυρά ένθεν κακείθεν αντάλλαξαν ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας καθηγητής Κ. Μάρκου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης και η μάχη φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε.

Σκληρά πυρά ΚΕΣΥ-ΙΣΑ και όλα αυτά για μία ερώτηση...

Αφορμή, μία ερώτηση του ΙΣΑ που δεν απαντήθηκε από τον επικεφαλής του ΚΕΣΥ (με αφορμή γνωμοδότηση για την αφαίρεση κονδυλωμάτων) αλλά και προσωπικές κατηγορίες του προέδρου του ΚΕΣΥ προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και το φυτίλι δεν άργησε να ανάψει.

Ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ, αναφέρει πως είναι απαράδεκτο, ο κ. Πατούλης να αγνοεί την νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ, επισημαίνει ότι ο επικεφαλής του ΚΕΣΥ υποβαθμίζει έμπρακτα το ρόλο και το κύρος του Συμβουλίου και πλέον όλα τα ερωτήματα, θα τα απευθύνει εφεξής, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επιπλέον, πρώτη φορά, που πρόεδρος του ΚΕΣΥ επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη.

Ο κ. Μάρκου, στην δική του ανακοίνωση, αναφέρει ότι ο κ. Πατούλης «εκτοξεύει σε βάρος του προέδρου του ΚΕΣΥ χαρακτηρισμούς που σηματοδοτούν αντιδημοκρατική συμπεριφορά», κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και ο πρόεδρος του ΙΣΑ δεν αφήνει αναπάντητους τους χαρακτηρισμούς αυτούς.

Η δήλωση του προέδρου του ΙΣΑ αναλυτικά έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Επιλέξατε να επιτεθείτε προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Πατούλη επί ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Λυπούμεθα ειλικρινά που μετά από πέντε ολόκληρους μήνες το ΚΕ.Σ.Υ. και σεις προσωπικά ανακαλύψατε και επικαλεστήκατε μία, επί εξήντα σχεδόν έτη, ανενεργή διάταξη νόμου για να αποφανθείτε ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σε δύο ερωτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ερωτήματα μάλιστα που δεν αφορούσαν γενικής φύσεως ζητήματα, αλλά ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας των Ιατρικών Συλλόγων.

Ουδείς εκ των προκατόχων σας το είχε πράξει μέχρι σήμερα.

Στα έτη της κρίσης, σε εποχές όπου η ανάπτυξη και η άμεση λύση οποιουδήποτε ζητήματος ταλανίζει το ιατρικό σώμα και τον μαχόμενο Έλληνα ιατρό αποτελούν για όλους μας, αλλά περισσότερο για τα θεσμικά όργανα, ηθική τουλάχιστον υποχρέωση, σεις αδρανήσατε και τελικώς αρνηθήκατε να λάβετε θέση.

Δώσατε ένα σαφές μήνυμα και ένα δείγμα γραφής προς κάθε Έλληνα ιατρό. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ενημέρωση κάθε ιατρού της χώρας.

Υποβαθμίζετε έμπρακτα το ρόλο και το κύρος του ΚΕΣΥ και σας διαβεβαιώνουμε ότι καθ΄ όν χρόνο προεδρεύετε δεν θα απευθύνουμε άλλο ερώτημα προς σας, είτε απευθείας, είτε δια του ΠΙΣ».