ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΑΣΩ: 15ο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου

Ολοκηρώνεται αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ΗILTON, το 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και πραγματοποιεί ο όμιλος ΙΑΣΩ

ΙΑΣΩ: 15ο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου

Η ανάγκη για αναγνωρισμένη εκπαίδευση στην κολποσκόπηση είναι κοινή σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και σε αυτή την κατεύθυνση, ο όμιλος Ιασώ, συνεχίζει να επικεντρώνει την προσοχή και τις προσπάθειές του. Φέτος, συμπληρώνονται 15 χρόνια εκπαίδευσης στην Κολποσκόπηση και γι’ αυτό το λόγο, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχει επετειακό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη θα δοθεί έμφαση στην θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων στο κατώτερο γεννητικό σύστημα της γυναίκας και ιδιαίτερα στον τράχηλο της μήτρας και το αιδοίο. Το πρόγραμμα το 2016 είναι αναθεωρημένο και έχει μία νέα δομή, στοχεύοντας στην πρακτική εκπαίδευση των ιατρών που θα συμμετέχουν.

Μερικοί από τους καλύτερους ξένους εκπαιδευτές και έγκριτοι Έλληνες συνάδελφοι, θα είναι και πάλι παρόντες για να βοηθήσουν στην εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια των Γυναικολόγων της χώρας μας.

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης (European Federation for Colposcopy, EFC) και τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης (British Society for Colposcopy and Cervical Pathology, BSCCP), ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.