ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστέλλονται τα ορθοπεδικά χειρουργεία στο Περ. Γεν. Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Αναστέλλονται τα ορθοπεδικά χειρουργεία στο Περ. Γεν. Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Την αναστολή των προγραμματισμένων ορθοπεδικών χειρουργείων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποφάσισε το ΔΣ του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα, καθώς ξεπεράστηκε το όριο της προβλεπόμενης δαπάνης.

«Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει πως για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για το κράτος και την εργοδοσία, το δικαίωμα του λαού στην Υγεία αποτελεί κόστος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η πρόσβαση στα επιτεύγματα της τεχνικής και της επιστήμης στον τομέα της ιατρικής καθορίζεται με βάση το τι "κρατάει η τσέπη μας". Μετατρέπουν την Υγεία σ' ένα ακριβό εμπόρευμα, επεκτείνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Τα δικαιώματά μας και οι ανάγκες μας, η υγεία μας δεν χωράνε στα όρια και τις αντοχές της οικονομίας που κριτήριο έχει τα κέρδη, στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις που αναμένουν.

Η παραπάνω απόφαση του ΔΣ αποτελεί ένα τρανό δείγμα του τρόπου λειτουργίας τμημάτων και κλινικών το επόμενο διάστημα. Κριτήριο της λειτουργίας αυτής θα είναι οι "κλειστοί προϋπολογισμοί κλινικών και νοσοκομείων", δηλαδή η ανεξάρτητη από τις ανάγκες του λαού λειτουργία και επέκταση τμημάτων που θα λειτουργούν σαν μοχλοί κερδοφορίας (π.χ. Ιατρικός Τουρισμός) και ο δραστικός περιορισμός όλων εκείνων που μολονότι καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες δεν φέρνουν έσοδα στα δημόσια νοσοκομεία. Η λογική δηλαδή του νοσοκομείου-επιχείρηση με το κράτος να δίνει λιγότερα, ενώ ο ασθενής όταν έχει ανάγκη θα παίρνει τα ελάχιστα ή θα αναγκάζεται να πληρώνει για τα απαραίτητα.

Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός μ' αυτή την κατάσταση. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για παραγωγή υψηλής ποιότητας υλικών που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, από μια κρατική βιομηχανία που κριτήριο της παραγωγής της θα είναι η ικανοποίηση αυτών των αναγκών κι όχι το κέρδος. Εμπόδιο σ' αυτό αποτελεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στο Φάρμακο, στην Πρόνοια.

Για την ανατροπή της κατάστασης αναγκαία προϋπόθεση είναι η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην Υγεία, όλης της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς για δημόσια δωρεάν Υγεία, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Με σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία. Κι όχι με εργαζόμενους-λάστιχο και ανακυκλώσιμους, χωρίς δικαιώματα (με μπλοκάκι ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, επικουρικούς, εργολαβικούς). Κανένας συμβασιούχος να μην απολυθεί. Δουλειά με δικαιώματα!».

BEST OF NETWORK

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα έως τις 15 Μαρτίου; Τα σενάρια για καθολικό lockdown και «κόφτη» στο SMS 6

Ο διπρόσωπος Ερντογάν: «Μαγειρεύει» τον εκλογικό νόμο ενώ «πουλάει» ανθρωπισμό στη Δύση

Νικολάου στο Newsbomb.gr: Εμείς κάνουμε τα πάντα για να ζήσει ο Κουφοντίνας

Κορονοϊός: Πότε θα δούμε υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος στο δωμάτιό του - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού - Πώς γλίτωσε τα χειρότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο

Υπόθεση Lamaniff: «Είναι κορίτσι της διπλανής πόρτας, όχι αφέντρα» -Τι λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23

Survivor: Χαμός στο Twitter με την τούμπα του Τριαντάφυλλου