ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη δεν θα γίνουν υποχείρια κανενός συμφέροντος

Θετικά φαίνεται να εξελίσσεται η αποπληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε εχθές ο Οργανισμός.

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη δεν θα γίνουν υποχείρια κανενός συμφέροντος

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, οι αποπληρωμές προχωρούν, ωστόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή του οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τη μη διάθεση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τον σακχαρώδη διαβήτη.

«Ποιες είναι επιτέλους οι ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ απέναντι στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής με αποτέλεσμα να διατηρεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος κλειστά τα φαρμακεία;» διερωτάται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Η ανησυχία των ανθρώπων με διαβήτη στην Αττική εντείνεται συνεχώς, καθώς δεν έχουν επανέλθει σε κανονική και πλήρη λειτουργία τα φαρμακεία, επισημαίνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη, με κύριο θέμα την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων ατόμων με διαβήτη και πώς αυτοί θα μπορούν να προμηθεύονται στο επόμενο χρονικό διάστημα το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό τους και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίστηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλίσει τους ανθρώπους με διαβήτη θα “ενεργοποιήσει” τη συγκεκριμένη επιλογή στην περίπτωση που η “αναστολή πίστωσης” αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τον σακχαρώδη διαβήτη των φαρμακοποιών συνεχιστεί και μόνο τότε.

Συμπεραίνουμε πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη συνέχιση αναστολής της πίστωσης από τα φαρμακεία της Αττικής. Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη της Αττικής δεν θα γίνουν υποχείρια κανενός συμφέροντος και αναμένουμε να μπει σε εφαρμογή η εν λόγω εναλλακτική επιλογή του ΕΟΠΥΥ».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αποπληρωμή των παρόχων υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ