ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ινστιτούτο Παστέρ ζητά Γενικό Διευθυντή 5ετούς θητείας

Θέση Γενικού Διευθυντή προκηρύχθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το Ινστιτούτο Παστέρ ζητά Γενικό Διευθυντή 5ετούς θητείας

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους και να κατέχουν τα προσόντα διορισμού σε θέση ερευνητή βαθμίδας Α ́ ή αντίστοιχης βαθμίδας καθηγητή ΑΕΙ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ινστιούτου.

Επίσης, να μην έχουν συμπληρώσει κατά τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας το εξηκοστό δεύτερο
(62ο ) έτος της ηλικίας τους. Nα διαθέτουν αποδεδειγμένη ικανότητα και αξιόλογη εμπειρία στην άσκηση διοικητικών διευθυντικών καθηκόντων στους τομείς δραστηριοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ ή εν γένει στον τομέα της Δημόσιας Υγείας (άρθρο 5 παρ. 1γ ν. 3733/2009). Nα διαθέτουν αποδεδειγμένη ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού και ικανότητα διαχείρισης και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τους πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής Γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ Α ́ 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ο Γενικός Διευθυντής διευθύνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, μεριμνά για την εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού του Συμβουλίου και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ σύμφωνα με τις πολιτικές που καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο. Ειδικότερα, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΠ, μεταξύ άλλων, προΐσταται των υπηρεσιών του, και είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη και εισήγηση στο ΔΣ του ερευνητικού και αναπτυξιακού προγράμματος αυτού. Επίσης, προσδιορίζει τους ειδικούς επιστημονικούς στόχους του ΕΙΠ και εποπτεύει την υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων.

Η θητεία του Γενικού Διευθυντή, είναι πενταετής και πλήρους απασχόλησης.

Οι σχετικοί φάκελοι πρέπει να κατατεθούν σε δέκα αντίτυπα έως τις 3 το μεσημέρι της 29ης Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά, την προκήρυξη.