ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παν/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Στον εισαγγελέα τα οικονομικά στοιχεία για τον εργολάβο καθαριότητας

Παν/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Στον εισαγγελέα τα οικονομικά στοιχεία για τον εργολάβο καθαριότητας

Οικονομικά στοιχεία σε βάρος του ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων έστειλε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ιδρύματος στον αρμόδιο εισαγγελέα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Οι εργολάβοι καθαριότητας στις μονάδες της 6ης ΥΠΕ αποτελούν πια παρελθόν. Άρχισε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και στις μονάδες της Π.Φ.Υ. της 6ης ΥΠΕ.

Η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας 75 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει ο ΑΣΕΠ.

Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

Η αντικατάσταση των εργολάβων συμπίπτει χρονικά με τη διαβίβαση στοιχείων από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το εκτιμώμενο μισθολογικό κόστος το οποίο κατέβαλε η εταιρεία ήταν μικρότερο τουλάχιστον κατά 530.000 ευρώ ετησίως από αυτό το οποίο προέβλεπε η σύμβαση. Διαφορά που το νοσοκομείο πλήρωνε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία ως μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος και κατέληγε ως εταιρικό κέρδος.

Για μια ακόμα φορά δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την έξωση των «εργολάβων» και τη σύναψη συμβάσεων εργασίας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη κλπ.».

 

BEST OF NETWORK

PlusQueen