ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΠ: Παρέμβαση στο ΚΑΤ για την παρουσία αστυνομικού φρουρού εντός της ΜΕΘ

«Τα νοσοκομεία είναι χώροι περίθαλψης, όχι κρατικής καταστολής» επισημαίνει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, με αφορμή το γεγονός ότι νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Εντατική, ο 16χρονος που προσήχθη μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια.

ΕΙΝΑΠ: Παρέμβαση στο ΚΑΤ για την παρουσία αστυνομικού φρουρού εντός της ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) παρενέβη στη διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ, μετά από πρωτοβουλία του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή», για το «απαράδεκτο γεγονός της παρουσίας αστυνομικού φρουρού μέσα στο χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται (διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό) 16χρονος τραυματίας.

Πέρα από το προφανώς γελοίο του πράγματος (να φρουρείται ασθενής βαρέως πάσχων, διασωληνωμένος, κατεσταλμένος και μηχανικά αεριζόμενος) είναι αδιανόητο να σουλατσάρουν αστυνομικοί φρουροί μέσα στη ΜΕΘ» αναφέρει ο κ. Παπανικολάου.

«Απαιτούμε από τους υπουργούς Υγείας, κυρίους Ξανθό και Πολάκη, να μην "ποιούν την νήσσαν" αλλά να παρέμβουν άμεσα τόσο προς τον κ. Τόσκα και την ΕΛ.ΑΣ όσο και προς τους διοικητές των νοσοκομείων ώστε να αποφεύγονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα» καταλήγει ο κ. Παπανικολάου.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΙΝΑΠ: Ψεύτικες οι υποσχέσεις Τσίπρα για κοινωνική δικαιοσύνη και ανακούφιση