ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσηλευτές: Συνάντηση ΔΣ της ΕΝΕ με ΚΚΕ - Να γίνουν ανεμπόδιστα οι εκλογές

Με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη το ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, με βασικό θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και το Νοσηλευτικό Κλάδο».

Νοσηλευτές: Συνάντηση ΔΣ της ΕΝΕ με ΚΚΕ - Να γίνουν ανεμπόδιστα οι εκλογές

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν όλα τα επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου αλλά πρωτίστως τονίστηκε η αντιδημοκρατική παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της ΕΝΕ.

Ο κ. Λαμπρούλης τόνισε ότι είναι αντίθετος με την ωμή αυτή παρέμβαση και συμφώνησε ότι οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν ανεμπόδιστα. Βεβαίως, υπογράμμισε ότι η απλή αναλογική είναι πάγια θέση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αναφορικά με το θέμα της εξαγγελίας ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και την ισοπέδωση των πτυχίων μας, τόνισε ότι η προσφορά όλων στο σύστημα της υγείας είναι δεδομένη, αλλά αν κάποιος θέλει να αναβαθμιστεί εκπαιδευτικά και να καταστεί πτυχιούχος νοσηλευτής, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των σπουδών.

Η συζήτηση ήταν απολύτως θετική και εξελίχθηκε σε κλίμα συνεννόησης, περιλαμβάνοντας και άλλα θέματα δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαργιώτας για νοσηλευτές: Ανατρέπεται πλήρως η διοικητική σταθερότητα της ΕΝΕ