ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξεταστική για την Υγεία: Παρατείνεται κατά τρεις μήνες το έργο της επιτροπής

Απόφαση για παράταση της λειτουργίας επί τρεις μήνες (Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο) έλαβε σήμερα ομόφωνα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Εξεταστική για την Υγεία: Παρατείνεται κατά τρεις μήνες το έργο της επιτροπής

Εντούτοις, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του απέναντι στην πρόταση για παράταση του έργου της επιτροπής με την αιτιολογία ότι «πλέον με τα στοιχεία που έχουν έλθει στην επιτροπή, έχει διαμορφωθεί η εικόνα για τα θέματα που εξετάζονται».

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής διαφώνησαν με την τοποθέτηση του κ. Μηταράκη και τελικά ομόφωνα η επιτροπή ενέκρινε την τρίμηνη παράτασή της.

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι το σχόλιό του δεν αφορούσε γενικά το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά τη δικογραφία των καταγγελιών του κ. Πολάκη και σημείωσε τον προβληματισμό του γιατί η επιτροπή δεν συνεδρίασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες καίτοι «τα στοιχεία έχουν περιέλθει σε γνώση των όλων μελών».

Υπενθυμίζεται ότι στην ατζέντα της επιτροπής βρίσκονται η διερεύνηση των πεπραγμένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα όσα έχουν συμβεί στο χώρο των φαρμάκων και η υπόθεση Novartis.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)