ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερεύνησε την περίοδο 1997-2014.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου τοποθετήθηκαν οι εισηγητές των κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κομμουνιστικό Κόμμα να δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο του πορίσματος.

«Υπέρ» ψήφισαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Κατά» ψήφισαν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, ενώ οι εκπρόσωποι του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσαν ότι καταδικάζουν το εξώδικο που εστάλη, προ ημερών, από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνι Γεωργιάδη στον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Στο κείμενο που διαβίβασαν οι βουλευτές αναφέρεται ότι «το εξώδικο αποτελεί προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης των βουλευτών και εκβίασης της απόφασής τους». Η δήλωση θα αποσταλεί στο Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους ζητείται να λάβουν θέση.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας μαζί με τις θέσεις των λοιπών πολιτικών κομμάτων θα παραδοθούν την Παρασκευή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ - Σε ποιους επιρρίπτονται ευθύνες

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του φαρμάκου: 85 δισ. ευρώ η επιβάρυνση στον τομέα της Υγείας