ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκαν οι δύο τόμοι με το πόρισμα της πλειοψηφίας και τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων για τις τέσσερις υποθέσεις που διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή για την υγεία.

 

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε αντίγραφο του πορίσματος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Παραλαμβάνοντας το υλικό ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι «το υλικό ότι αφουγκράζεται, αντανακλά και εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω απ’ το χαλί και να μην μένουμε στις τυπικές παραγραφικές προθεσμίες κατά το ισχύον Σύνταγμα, αλλά να υπάρχει μία ενδελεχής διερεύνηση, ανεξαρτήτως των τελικών αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, τα οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να τα προσεγγίσει».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου «σε ό,τι αφορά τη Βουλή, δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που ήδη έχει γίνει και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, να ενθαρρύνουμε, δηλαδή, τη Δικαιοσύνη, στέλνοντας ένα πλούσιο υλικό το οποίο θα αποτιμηθεί, πάντοτε στη βάση του δικαιακού μας συστήματος, πάντοτε στη βάση της αρχής ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι τεκμηριωμένης αποδείξεως του εναντίου. Άρα δεν υπάρχει έδαφος για πολιτική εργαλειακή αντιμετώπιση στο πλαίσιο αιτιάσεων, είτε για στοχοποιήσεις, είτε για υποκειμενικές λειτουργίες μελών, εν συνόλω ή εκ της πλειοψηφίας της επιτροπής».

Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, διαβεβαίωσε πως η επιτροπή «έκανε ευσυνείδητη δουλειά και παρέδωσε στοιχεία τεκμηριωμένα, που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία».

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Αυτό είναι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ - Σε ποιους επιρρίπτονται ευθύνες

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του φαρμάκου: 85 δισ. ευρώ η επιβάρυνση στον τομέα της Υγείας