ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν»: Ομιλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

«Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν»: Ομιλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Εκδήλωση με θέμα: «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν…» διοργανώνει στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 3 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Μερόπη Σπυροπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κούβαρη Κέλλυ, Διευθύντρια Γυμνασίου «Πειραϊκής Εκκλησίας» και η Σταυρούλα Ζώρζου, Οδοντίατρος - Συγγραφέας. Θα συντονίζει η Μαρία Μενενάκου, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα αναφερθεί, το πόσο χρήσιμη είναι η καλή επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά και το πώς αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΣΠ, «Στην εποχή της κρίσης οι δυσκολίες που συναντάνε τα παιδιά έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και ένταση και πολλοί γονείς δεν ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να τις χειριστούν και οδηγούνται συχνά σε αδιέξοδο. Όμως, οι ειδικοί τονίζουν ότι το πιο βασικό που έχουν να κάνουν οι γονείς για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα είναι να μιλάνε με τα παιδιά τους και να τους δείχνουν προσοχή.

Οι γονείς πρέπει να ακούν προσεκτικά τι θέλουν να τους πουν τα παιδιά, να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να μην τα διακόπτουν πριν ολοκληρώσουν τη σκέψη τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γονείς πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά, να τα αφήνουν να μιλάνε και να προσπαθούν να καταλάβουν τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τα λόγια τους. Είναι αναγκαίο να «μπαίνουν» στη θέση των παιδιών και δεν πρέπει να ξεχνάνε πως αυτό που τους λένε τα παιδιά μπορεί να τους φαίνεται ανούσιο ή απλοϊκό, αλλά γι’ αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

 

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen