ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αθηναίων με το Ίδρυμα AIDS Healthcare Foundation

Ένα σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με το Ίδρυμα AIDS Healthcare Foundation (AHF), μία από τις πλέον σημαντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) των ΗΠΑ και διεθνώς.

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αθηναίων με το Ίδρυμα AIDS Healthcare Foundation

Η συνεργασία, αφορά στην εφαρμογή ενός κοινού προγράμματος δράσης για την παροχή υπηρεσιών γρήγορης εξέτασης (rapid test) και διάγνωσης του HIV/AIDS στο αναβαθμισμένο δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, το οποίο λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην οδό Χανίων.

Στόχος του Μνημονίου είναι, κυρίως, η καλύτερη πρόσβαση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην καινοτόμο εξέταση και διάγνωση του HIV/AIDS με το rapid test, με τη χρήση του μοντέλου γρήγορης διάγνωσης του AHF. Παράλληλα υποστηρίζεται η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν με τον HIV/AIDS.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, η οποία βασίζεται στις αρχές της αντιμετώπισης των διακρίσεων, της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της προώθησης της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας και της φροντίδας των κατοίκων του δήμου.

«Η εξέταση για τον HIV/AIDS παρέχεται δωρεάν, είναι ανώνυμη και ανώδυνη και χρησιμοποιεί την πλέον αξιόπιστη τεχνολογία ταχείας εξέτασης. Η εξέταση είναι υψηλής ακρίβειας (99%) και δεν απαιτεί κανονική αιμοληψία, αλλά μόνο μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο», δηλώνει χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη, η οποία σημειώνει ακόμη ότι «οι εξεταζόμενοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα την ίδια στιγμή, ενώ παρέχεται συμβουλευτική, τόσο πριν όσο και μετά την εξέταση».

Το AHF είναι μία μεγάλη ΜΚΟ, εγγεγραμμένη από το 1987 στις ΗΠΑ, με αποστολή την διάδοση της καινοτόμου ιατρικής και της συμβουλευτικής, ανεξαρτήτως της οικονομικής δυνατότητας, σε ανθρώπους οι οποίοι ζουν με τον HIV/AIDS. Μέχρι σήμερα το AHF έχει υποστηρίξει κλινικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εξέτασης σε περισσότερα από 800.000 άτομα σε 39 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Δείτε κι αυτό:

Συμπεριφορές υψηλού ρίσκου που αυξάνουν τον κίνδυνο για HIV λοίμωξηΠαγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS 2017: Τα συμπτώματα σε κάθε στάδιο της HIV λοίμωξης

Εμβληματική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην υγεία - Ενθουσιασμένοι Ξανθός & Πολάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ