ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρνάβας: Να είμαστε αμείλικτοι σε περιστατικά χρηματισμού γιατρών

Στο πλευρό των πολιτών στέκονται οι γιατροί του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΠΙΣ κ. Δημήτρη Βαρνάβα, τονίζοντας πως «το νοσοκομειακό κίνημα θα είναι δίπλα τους σε κάθε καταγγελία χρηματισμού, διασφαλίζοντας πως όσοι καταγγέλλουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες τιμωρητικών διαθέσεων».

Βαρνάβας: Να είμαστε αμείλικτοι σε περιστατικά χρηματισμού γιατρών

Με αφορμή τα δύο περιστατικά των γιατρών που ζήτησαν φακελάκι από ασθενείς, ο κ. Βαρνάβας στηλιτεύει την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας πως η σύλληψη των δύο γυναικολόγων στο «Ελενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα» αποτελεί απόδειξη πως η εξάλειψη του χρηματισμού είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ το νοσοκομειακό κίνημα χαρακτηρίζει τα περιστατικά αυτά, ως «κοινωνικό έγκλημα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρνάβα έχει ως εξής:

«Ήδη από το 2010 το νοσοκομειακό κίνημα είχε σπάσει τη σιωπή του, ανοίγοντας μέτωπο με τον χρηματισμό των γιατρών, τον οποίο χαρακτήρισε ως «κοινωνικό έγκλημα». Εκτός από τις αφίσες που τύπωσε τότε η ΟΕΝΓΕ, προτάθηκε -και έγινε δεκτή- η δήλωση πόθεν έσχες για τους Διευθυντές ΕΣΥ, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά, η οποία θα πέφτει πάνω στους έντιμους γιατρούς που ζουν από το μισθό και τις εφημερίες τους.

Η σύλληψη των δύο γυναικολόγων στο «Ελενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα» αποτελεί απόδειξη πως η εξάλειψη του χρηματισμού είναι δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε ειδικότητες που διαχειρίζονται περιστατικά την ώρα της ανάγκης. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας πρέπει να είναι αμείλικτοι απέναντι στους δύο επίορκους γιατρούς.

Η λίστα χειρουργείου υπήρξε αναμφισβήτητα σωστό μέτρο για την περιστολή του χρηματισμού, ανεξάρτητα από τις πρακτικές δυσκολίες ή τη δυνατότητα ορισμένων να την παρακάμπτουν, βαφτίζοντας τα τακτικά περιστατικά ως έκτακτα. Η τήρησή της δεν επαφίεται μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων, αλλά και στους έντιμους γιατρούς, οι οποίοι δεν πρέπει να επιτρέψουν ένα μέτρο διαφάνειας να φαλκιδεύεται με ανέντιμες μεθοδεύσεις.

Ταυτόχρονα είναι επιβεβλημένη μια νέα καμπάνια από την ΟΕΝΓΕ, ενημερώνοντας τους πολίτες πως το νοσοκομειακό κίνημα θα είναι δίπλα τους σε κάθε καταγγελία χρηματισμού, διασφαλίζοντας πως όσοι καταγγέλλουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες τιμωρητικών διαθέσεων, αλλά το πρόβλημά τους θα λυθεί από γιατρούς που δεν λερώνουν τα χέρια τους με προϊόντα εκβιασμού».

Επισυνάπτεται η αφίσα που τύπωσε το 2010 η ΟΕΝΓΕ για το φακελάκι.

αφίσα

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι & ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές



Και δεύτερος γυναικολόγος συνελήφθη με φακελάκι