ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΙΣ στηρίζει την αυριανή απεργία & δηλώνει: Το ΕΣΥ ορφανό από 6.500 γιατρούς

Την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με βασικό αίτημα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, στηρίζει θερμά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ στηρίζει την αυριανή απεργία & δηλώνει: Το ΕΣΥ ορφανό από 6.500 γιατρούς

Θέση του Π.Ι.Σ. είναι ότι «τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να βασίζουν τη λειτουργία τους σε συμβασιούχους. Οι ιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στα Νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας, πρέπει άμεσα να γίνουν μόνιμοι ώστε να μπορούν να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες, χωρίς να κρέμεται η απόλυση ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους.

Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι λείπουν από τα Δημόσια Νοσοκομεία 6.500 ιατροί όλων των ειδικοτήτων. Θέση του Π.Ι.Σ. είναι ότι για να μην καταρρεύσουν τα Νοσοκομεία και για να μπορούν να παρέχουν ασφαλή περίθαλψη στους πολίτες, πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι πάνω από 1.000 επικουρικοί γιατροί κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, με βάση το σκεπτικό της απόφασης του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Το μόνο που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι την δημοσίευση της απόφασης» τονίζει η Ομοσπονδία και επιρρίπτει την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας.

Τα δημόσια νοσοκομεία αύριο Τετάρτη, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη:

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη



ΠΟΕΔΗΝ: Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας - Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Στα όριά του το νοσ. Άρτας - Σφαδάζει από ελλείψεις προσωπικού & υλικών - ΓΣ σήμερα

177 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία & ΕΚΑΒ

Περισσότεροι από 14.000 επικουρικοί, συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία