ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΘΕΑ: Να αποφυλακισθεί άμεσα μέλος του 18 ΑΝΩ για να συνεχίσει την θεραπεία της

Την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή της στο πρόγραμμα που τη στηρίζει πολύπλευρα για να επανενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία, ζητά το ΚΕΘΕΑ για ένα μέλος του 18ΑΝΩ.

ΚΕΘΕΑ: Να αποφυλακισθεί άμεσα μέλος του 18 ΑΝΩ για να συνεχίσει την θεραπεία της

Ειδικότερα, σε βίαιη διακοπή της θεραπευτικής του πορείας οδηγήθηκε άλλη μια φορά, μέλος θεραπευτικού προγράμματος, εξαιτίας των κενών και των αντιφάσεων στον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης, σχολιάζει το ΚΕΘΕΑ και προσθέτει:

«Εδώ και μερικές μέρες η Ε.Γ., μέλος του 18ΑΝΩ που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της μακρόχρονης θεραπευτικής της προσπάθειας, είδε τον αγώνα της να ακυρώνεται, καθώς οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω εντάλματος από την περίοδο που ήταν στην χρήση, το οποίο η ίδια αγνοούσε.

Τα ΚΕΘΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την Ε.Γ. και ζητά, μαζί με το 18ΑΝΩ, την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή της στο πρόγραμμα που τη στηρίζει πολύπλευρα για να επανενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία. Η θέση της Ε.Γ., όπως και χιλιάδων άλλων ανθρώπων που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την εξάρτηση, είναι στην κοινωνία και όχι στη φυλακή. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γίνεται πράξη το δικαίωμα στη θεραπεία, αντί να επιλέγεται η τιμωρία, η περιθωριοποίηση και ο στιγματισμός».

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΘΕΑ: Πρωτοποριακό πρόγραμμα με τον Δήμο Καισαριανής σε θέματα πρόληψηςΕνισχύεται η συνεργασία μεταξύ ΚΕΘΕΑ & Interamerican

ΚΕΘΕΑ: 118 πρώην χρήστες «καθαροί» τρία χρόνια

ΚΕΘΕΑ: Τα στερεότυπα είναι επικίνδυνα και εμπόδιο στη θεραπεία και επανένταξη των χρηστών

ΚΕΘΕΑ: Xωρίς εσένα αποκλείεται - Κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών

Εξαρτήσεις στην Ελλάδα: Το ΚΕΘΕΑ μεγάλο στήριγμα - Διαρκής η αύξηση της κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ