ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρίσιμη συνάντηση των φαρμακοποιών όλης της χώρας στις 5 Μαρτίου

Συγκέντρωση ενημέρωσης πραγματοποιούν οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλης της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στις 13:30 στα γραφεία του ΠΦΣ (Πειραιώς 134-Αγαθημέρου 5).

Κρίσιμη συνάντηση των φαρμακοποιών όλης της χώρας στις 5 Μαρτίου

Η συνάντηση θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και αφορούν όλο το φάσμα του κλάδου. Ειδικότερα:

  • Ενημέρωση για το θέμα του ιδιοκτησιακού.
  • Διευκρινίσεις και ενημέρωση για θέματα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων (διαδικαστικά βήματα που πρέπει να τηρήσουν οι Σύλλογοι για την ορθή εφαρμογή του σχετικού νόμου).
  • Ενημέρωση για τρέχοντα επαγγελματικά θέματα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι πρόεδροι αδυνατούν να παραστούν, μπορεί να προσέλθει ο αντιπρόεδρος ή ο γραμματέας του Συλλόγου ή οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ. με εξουσιοδότηση του προέδρου.

Να σημειώσουμε ότι οι φαρμακοποιοί, είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν τόσο εύκολα στο θέμα του ιδιοκτησιακού και δη της απελευθέρωσης και για το λόγο αυτό, ξαναστέλνουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα.

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως» δηλώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έδωσε το «πράσινο φως» στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων. Μία φράση, η οποία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών είναι πολύ σκληρός για να... υποκύψει και να καταθέσει τα όπλα, έστω και εάν τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική και νομική ακρίβεια προς την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Πολύ σκληροί για να υποκύψουν - Ξαναστέλνουν στο ΣτΕ το Π/Δ για το ιδιοκτησιακόΠλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού με τη σφραγίδα του ΣτΕ

Ωράριο λειτουργίας φαρμακείων: Όλα όσα αλλάζουν από τον Ιούνιο

Στο ΣτΕ το ΠΔ για την ίδρυση & λειτουργία των φαρμακείων - Θεοδοσιάδης: Έχουμε εμπιστοσύνη

Λουράντος: Ούτε στα ευρωπαϊκά κράτη λειτούργησε η απελευθέρωση των φαρμακείων

ΠΦΣ: Το νέο ωράριο απορρυθμίζει τη λειτουργία των φαρμακείων