ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγικό: Να σταματήσει η τοξική συμφωνία ζητά η Υποστήριξη προσφύγων στο Αιγαίο

Με κεντρικό σύνθημα «Να σταματήσει η τοξική συμφωνία» (#StopTheToxicDeal) η οργάνωση RSA («Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο») ξεκινά καμπάνια, με αφορμή την συμπλήρωση, εντός των προσεχών ημερών, δύο ετών εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Προσφυγικό: Να σταματήσει η τοξική συμφωνία ζητά η Υποστήριξη προσφύγων στο Αιγαίο

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η εμπειρία και η δουλειά μας στο πεδίο δείχνει ότι αυτή η “συμφωνία” έχει υιοθετηθεί με τεράστιο κόστος για τους πρόσφυγες και μετανάστες, για το κράτος δικαίου, όπως επίσης και για το ηθικό ανάστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η “Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο” (RSA) ξεκινάει σήμερα (8 Μαρτίου) καμπάνια για να σταματήσει η “συμφωνία” και δημοσιεύει μία σειρά από ιστορίες που αναδεικνύουν τις σκληρές συνθήκες υποδοχής και κράτησης που βιώνουν οι πρόσφυγες, ενώ είναι παγιδευμένοι στα νησιά του Αιγαίου, την αυξανόμενη ξενοφοβία, την δημιουργία νέων κατηγοριών ευάλωτων προσφύγων και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι μία “ασφαλής τρίτη χώρα”».

Σε αυτό το link, μπορείτε να βρείτε τα πρώτα δημοσιευμένα κείμενα, ιστορίες και στοιχεία, που τεκμηριώνουν την άποψή μας, καταλήγει η RSA.

Πηγή: astraparis

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσφυγες: Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός διακόπτει τις υπηρεσίες του στην ηπειρωτική χώρα



Εκτεθειμένοι στο κρύο εκατοντάδες πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ της Χίου

Η ΑΕΜΥ ζητά 54 άτομα που θα στελεχώσουν 9 Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών

Προσφυγικό: Προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα 9 Προαναχωρησιακά Κέντρα

Μειωμένες οι ροές των προσφύγων στην Ευρώπη το 2017