ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιλαρά: Με φόντο τα 2.099 κρούσματα, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την ενημέρωση...

Με φόντο τα 2.099 κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας (ακόμη και σε επαγγελματίες υγείας), η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνεχίζει τις ειδικές επιστημονικές συναντήσεις σε όλη τη χώρα.

Ιλαρά: Με φόντο τα 2.099 κρούσματα, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την ενημέρωση...

Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο, κατά πόσο έχει πείσει τους πολίτες αλλά και τους υγειονομικούς περί του εμβολιασμού, ο οποίος παραμένει η κορυφαία πρόληψη και ασπίδα προστασίας απέναντι στην επιδημία.

Έτσι, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ιλαρά, που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Πρόκειται για τη τρίτη κατά σειρά ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την επιδημία ιλαράς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την πρώτη να έχει γίνει στην Αθήνα (6.2.2018), σε συνεργασία με το ΓΝ «Ο Ευαγγελισμός» και τη δεύτερη στον Πειραιά (21.2.2018), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και το θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν».

Η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών υγείας, διοικητικών παραγόντων στον τομέα υγείας, φοιτητών ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών κ.α., το πλήθος ερωτήσεων προς τους ομιλητές και ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε την ενημέρωση ανέδειξαν την ανάγκη και το αίτημα των επαγγελματιών υγείας για συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Kοινή άλλωστε ήταν η διαπίστωση της επιτακτικής ανάγκης για αποτελεσματική διασύνδεση των υγειονομικών φορέων, ώστε να γίνεται επιτυχής αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων και αναγκών δημόσιας υγείας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κύριοι Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αν.Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ, Ευστρ. Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης ΥΠΕ και Π. Παπαδόπουλος, Υποδιοικητής 3ης ΥΠΕ ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ.Αλ. Μπένος, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτ/θμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ.

Όπως δήλωσε μετά από το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.Ρόζενμπεργκ, «Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πλήρη επίγνωση του θεσμικού του ρόλου και της θεμελιώδους σημασίας της έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας για την πρόληψη και έλεγχο κάθε επιδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει συστηματικά να απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και να τους καθιστά κοινωνούς του πλούσιου επιστημονικού του έργου, με τους πλέον πρόσφορους τρόπους και επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς».

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: 2.099 τα κρούσματα της ιλαράς στην ΕλλάδαΣαρώνουν γρίπη και ιλαρά στη χώρα με νεκρούς στο πέρασμά τους...

Μπαργώτας: Ανησυχία για την έξαρση της ιλαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ