ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΕΣΥ απεργεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου - Ζητούν το τέλος των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Λουκέτο βάζει το ΕΣΥ την Παρασκευή 30 Μαρτίου εξαιτίας της της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ. Έτσι, τα νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Το ΕΣΥ απεργεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου - Ζητούν το τέλος των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν κάλυψη κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Οι γιατροί του ΕΣΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου στις 1.30 το μεσημέρι.

Η Ομοσπονδία ειδικότερα, καταγγέλλει την απόλυση του επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, επισημαίνοντας πως μόνο επικουρικός δεν είναι ο ρόλος του, αντίθετα στερείται από το δημόσιο σύστημα υγείας, πολύτιμο, έμπειρο και αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό.

Καταγγέλλει ακόμη ότι πρόκειται για άθλιο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανακύκλωσης ανέργων, τη στιγμή που γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο, οι οποίες δεν καλύπτουν κάν τις αποχωρήσεις προσωπικού, παρά τις δραστικές περικοπές που έχουν υποστεί οι οργανισμοί λειτουργίας των νοσοκομείων μετά τις συγχωνεύσεις.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ειδικότερα, διεκδικούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.
  • Διασφάλιση των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας ότι δεν θα απολυθούν και θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Η ΟΕΝΓΕ έχει επιτεθεί εδώ και καιρό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αναφορικά με το ζήτημα των επικουρικών γιατρών, τονίζοντας με έμφαση, ότι στην κυριολεξία οι κυβερνώντες, πετούν στο δρόμο ένα αξιόμαχο δυναμικό, το οποίο στηρίζει όλο το ΕΣΥ σε δύσκολες εποχές.

Μάλιστα η Ομοσπονδία, παραθέτει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σύστημα υγείας και πώς την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση:

  • 2.850 επικουρικοί γιατροί.
  • 1.100 λοιπό επικουρικό προσωπικό: νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, παραϊατρικό προσωπικό.
  • 3.500 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ.
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι στα δουλεμπορικά των εργολάβων ή με ατομικές συμβάσεις με κουτσουρεμένα δικαιώματα στις κρίσιμες υπηρεσίες καθαριότητας – σίτισης - φύλαξης στα νοσοκομεία.
  • Πολλοί εργαζόμενοι υγειονομικοί με «μπλοκάκι» μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
  • Στελέχωση των ΤΟ.Μ.Υ με εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ορισμένου χρόνου, μέσω ΕΣΠΑ.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κρύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Με αναλώσιμους εργαζόμενους και ανακύκλωση της ανεργίας, επισημαίνει με πικρία και ρεαλισμό η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη:

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών που είχαν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ

Επαναπροκηρύσσονται τον Απρίλιο οι θέσεις ιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας

ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση πετά στην ανεργία ένα αξιόμαχο δυναμικό, τους επικουρικούς



Βόμβα ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μνημονιακές μειώσεις των γιατρών

Ξανθός: Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο στην υγεία