ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ στο Κέντρο Προσφύγων στη Ριτσώνα

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ στο Κέντρο Προσφύγων στη Ριτσώνα


Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα Ευβοίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου στην εν λόγω δομή.

Με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκε τους χώρους όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων "Safe Zone", το οποίο λειτουργεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από το Μάιο του 2017, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO), διαμέσου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενεί ασυνόδευτους ανηλίκους εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας, στους οποίους προσφέρει παράλληλα υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και υλικό πρώτης ανάγκης (είδη ατομικής υγιεινής, ιματισμό, κλπ.) χάρη στην καθημερινή και ολοήμερη παρουσία επαγγελματιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: ψυχολόγου, κοινωνικών λειτουργών, φροντιστών, διερμηνέα, εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ριτσώνα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ωφελούμενους πρόσφυγες αλλά και να ενημερωθεί για το πώς οι ίδιοι εκλαμβάνουν και αξιολογούν τις παρεχόμενες από τον Ε.Ε.Σ. υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Οδυσ. Βουδούρης επικεφαλής του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ»: Το να είσαι πρόσφυγας & ανάπηρος είναι κατάρα



Προσφυγικό: Ανάγκη για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των προσφύγων

Προσφυγικό: Κονδύλια πάνω από 1,5 δισ. ευρώ της ΕΕ στην Ελλάδα

Προσφυγικό: 5 Μύθοι & αλήθειες για τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας από τους Γιατρούς του Κόσμου

Πρόσφυγες: Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός διακόπτει τις υπηρεσίες του στην ηπειρωτική χώρα



Ασυνόδευτα ανήλικα: Πάνω από 55 παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΕΕΣ