ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Κιλκίς: Χωρίς τέλος τα κρούσματα βίας και κλοπών σε βάρος του προσωπικού

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα βίας και κλοπών κατά του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Χωρίς τέλος τα κρούσματα βίας και κλοπών σε βάρος του προσωπικού

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου κατά το απογευματινό ωράριο (15:00-23:00), νοσηλευτές ξυλοκοπήθηκαν από ψυχικά ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με το Σωματείο, η ασθενής χαστούκισε, κλότσησε και έριξε στο πάτωμα πιάνοντας από τον λαιμό νοσηλεύτριες οι οποίες, ωστόσο συνέχιζαν να εξυπηρετούν άλλα περιστατικά. Αργότερα, στις 21:50 με προφορική εντολή εισαγγελέως μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου για ακούσια νοσηλεία.

Επίσης, την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 17:00 το απόγευμα νοσηλευτές συνέλαβαν επ' αυτοφώρω ένα άτομο που προσπαθούσε να κάνει διάρρηξη σε κλινική της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «ο δράστης υπό την επήρεια εισπνεόμενης ουσίας (βενζίνης) με κατσαβίδι διέρρηξε φοριαμούς στα αποδυτήρια νοσηλευτών. Έγινε ωστόσο αντιληπτός από νοσηλευτή ο οποίος τον ακινητοποίησε και εκλήθη η αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος ο οποίος στις 20/02/2018 αφαίρεσε από τους κοιτώνες των ιατρών σάκο με ρουχισμό και ηλεκτρονικές συσκευές».

Τέλος, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 23:25 τη νύχτα ασθενής εξήλθε χωρίς άδεια από την ψυχιατρική κλινική και εισέβαλε στις αίθουσες του χειρουργείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενος του Νοσοκομείου Κιλκίς, από τις 8 Μαΐου 2017 θυρωρός – τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο «και ως εκ τούτου παρατηρείται το σύνηθες φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εισόδου και εξόδου (επανειλημμένα ψυχικά ασθενών) στους χώρους του νοσοκομείου από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό».

Το νοσοκομείο διαθέτει έξι φύλακες, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του.

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, διαμηνύει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο με τη δέουσα ευσυνειδησία, όμως απαιτούμε άμεσα από τους υπευθύνους όπως διαφυλάξουν τη σωματική μας ακεραιότητα και την προστασία των δικαιωμάτων μας εντός των χώρων εργασίας μας».

Ζητούν δε την άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Με τη σειρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνει ότι «εάν δεν ληφθούν άμεσα επαρκή μέτρα φύλαξης, δεν ανακληθούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας σε βάρος γιατρών και Νοσηλευτών και δεν προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα θρηνήσουμε θύματα εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ