ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σειρά σεμιναρίων ψυχικής υγείας και ψυχανάλυσης στο Ινστιτούτο «Γαληνός»

Σειρά σεμιναρίων ψυχικής υγείας και ψυχανάλυσης, προγραμματίζει το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», το οποίο φιλοξενείται σε χώρο διαμορφωμένο ειδικά από τους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα στον Χολαργό, Μεσογείων 260.

Σειρά σεμιναρίων ψυχικής υγείας και ψυχανάλυσης στο Ινστιτούτο «Γαληνός»

Το Ινστιτούτο στεγάζει δραστηριότητες Ψυχικής Υγείας (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπεία) για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε οργανικό συνδυασμό με πρακτικές Προσωπικής Ανάπτυξης. Παράλληλα υλοποιείται το Πρόγραμμα “Πνοή”, μια κοινωφελής ενέργεια που περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν ψυχολογικής στήριξης σε καρκινοπαθείς χάρις στη γενναιοδωρία ενός ευεργέτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Επιστημονικός Διευθυντής είναι ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης.

Το Ινστιτούτο «Γαληνός» εκτός από τις καταστατικές του προτεραιότητες ως χώρος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας κι ως χώρος εκπαίδευσης, φιλοδοξεί να λειτουργήσει επιπλέον και ως χώρος ανταλλαγής, ανάπτυξης και σύνθεσης ιδεών και πρακτικών.

Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος ξεκινά την Τετάρτη 25/4/2018, στις 9.15 μμ με το σεμινάριο «Ψυχανάλυση: από το περίπου μηδέν προς το ανθρώπινο άπειρο» από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» Νίκο Σιδέρη Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή. Αρχικό μάθημα είναι η «Εισαγωγή: Φροϋδικό Ασυνείδητο - Φροϋδικό Όνειρο».

Την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2018 θα διερευνηθεί σε έξι μαθήματα, ως γενική Εισαγωγή, η δομή και η λειτουργία του Φροϋδικού Ασυνείδητου και της περιεκτικότερης εκδήλωσής του, που είναι το Όνειρο ως βασιλική οδός προς το Ασυνείδητο.

Ο δεύτερος εκπαιδευτικός κύκλος ξεκινά την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26/4/2018, την ίδια ώρα 9. 15 μμ, εγκαινιάζοντας την εκπαιδευτική δραστηριότητα του «Γαληνού» με προσκεκλημένους εισηγητές. Έξι έγκυροι ψυχαναλυτές εισηγούνται «Έξι έννοιες απούσες από τα λεξικά της ψυχανάλυσης αλλά παρούσες στην ψυχαναλυτική κατάσταση», σε έξι συναντήσεις. Η «Θεσμική Αντιμεταβίβαση» είναι η πρώτη έννοια του κύκλου με εισηγητή τον Ε. Γ. Ασλανίδη Ψυχίατρο, Διδάσκοντα Αναλυτή και πρώην Πρόεδρο ΕΕΨΨ.

Διαβάστε ακόμη:

Διπολική διαταραχή: 4 μύθοι για την ασθένεια της Μαράια Κάρεϊ

Άγχος vs κατάθλιψη: Το τεστ των 7 ερωτήσεων

Σίγκμουντ Φρόυντ: 160 χρόνια από τη γέννηση του «πατέρα» της ψυχανάλυσης