ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Στηρίζει την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Τις εορταστικές εκδηλώσεις της 19ης Απριλίου, Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, τίμησε με την παρουσία του ο νέος Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής, μετά από επίσημη πρόσκληση της Περιφερειάρχου Αττικής, κ. Ρένας Δούρου.

ΕΕΣ: Στηρίζει την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. παρέστη αρχικά στην Επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, παρουσία ανωτάτων εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής, δημοτικής και αστυνομικής ηγεσίας της χώρας.

Τη Δοξολογία ακολούθησε ομιλία του πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Προέδρου της Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών (ΑΚΙΠΟ), κ. Κώστα Ζώρα, με θέμα τον βαθύτερο συμβολισμό του συγκεκριμένου εορτασμού, ο οποίος συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του Άγγλου ποιητή και ένθερμου φιλέλληνα, Λόρδου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος.

Η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008. Στο πλαίσιο αυτό, στις έδρες των νομών και των επαρχείων σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνονται εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογίας, εκφώνηση ομιλιών και κατάθεση στεφάνου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ στο Κέντρο Προσφύγων στη ΡιτσώναΟ Οδυσ. Βουδούρης επικεφαλής του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ»: Το να είσαι πρόσφυγας & ανάπηρος είναι κατάρα

Προσφυγικό: Ανάγκη για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των προσφύγων

Προσφυγικό: Κονδύλια πάνω από 1,5 δισ. ευρώ της ΕΕ στην ΕλλάδαΑσυνόδευτα ανήλικα: Πάνω από 55 παιδιά βρήκαν καταφύγιο στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΕΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ