ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Η πρώτη ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή σε 70χρονο ασθενή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η πρώτη ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή με εκτεταμένη πυελική λεμφαδενεκτομή και εκτροπή των ούρων για διηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, σε ασθενή 70 ετών.

Ιατρικό Αθηνών: Η πρώτη ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή σε 70χρονο ασθενή

Ο ασθενής είχε προ 3ετίας υποβληθεί σε υπερηβική προστατεκτομή και εν συνεχεία σε ακτινοθεραπεία στην περιοχή της πυέλου για καρκίνο του προστάτη, από τον Δρ. Νικόλαο Παρδαλίδη, Διευθυντή Ουρολογικής και Αναίμακτης Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και την ομάδα του.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ρομποτική αφαίρεση της ουροδόχου κύστεως, σε έδαφος προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης και ακτινοβολίας, αν και εργώδης (λόγω συμφύσεων και ίνωσης), στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ο ασθενής, μετά από 3 ημέρες νοσηλείας, εξήλθε του Νοσοκομείου σε άριστη, γενική κατάσταση.

Ο Δρ. Νικόλαος Παρδαλίδης ανέφερε σχετικά: «Με τη ρομποτική χειρουργική, αν και επρόκειτο για επανεπέμβαση σε ακτινοβολημένη περιοχή, δε χρειάστηκε να γίνει μετάγγιση αίματος και δε χορηγήθηκαν αναλγητικά, ενώ η κινητοποίηση και η σίτιση του ασθενούς ήταν άμεση, καθώς και η έξοδός του από το Νοσοκομείο».

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικό Αθηνών: Πάνω από 250 πρωτοποριακές επεμβάσεις για ρινικό διάφραγμα

Ιατρικό Π. Φαλήρου: 500 επιτυχημένες ολικές θυρεοειδεκτομές

Ιατρικό Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο πρόγραμμα της ΕΕ «EVOTION»Ιατρικό Αθηνών: Πρωτοποριακό σεμινάριο σε Pre-Med φοιτητές από την Αμερική

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Στηρίζει το νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης

10 χρόνια Ιατρικό Περιστερίου: 200 θέσεις εργασίας - Περίθαλψη σε μισό εκατ. πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ