ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Πάνω από 250 πρωτοποριακές επεμβάσεις για ρινικό διάφραγμα

Πάνω από 250 επιτυχημένες επεμβάσεις με την πρωτοποριακή μέθοδο S.L.C (Septum Laser Correction) για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παρεκτοπισμένου ρινικού διαφράγματος, μετρά το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ιατρικό Αθηνών: Πάνω από 250 πρωτοποριακές επεμβάσεις για ρινικό διάφραγμα

Οι επεμβάσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν από τον Μιλτιάδη Σιντόρη, ΩΡΛ-Χειρουργό, Διευθυντή του τμήματος και την ομάδα του.

Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιεί μη καταστρεπτική ακτινοβολία laser, επιδρώντας θερμικά και μηχανικά στο χόνδρο για αναίμακτη και ανώδυνη διόρθωση ορισμένων παραμορφώσεων του ρινικού διαφράγματος, χωρίς να επηρεάζει την ακεραιότητα των γύρω ιστών. Στο πλαίσιο αυτό, η μέθοδος S.L.C μπορεί να δώσει λύση σε ορισμένες περιπτώσεις ρινικής απόφραξης και των προβλημάτων που αυτή δημιουργεί.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μη επιθετική, απολύτως ασφαλής και απλή, ενώ ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε γενική αναισθησία και δε χρειάζεται να νοσηλευτεί» δήλωσε ο Μιλτιάδης Σιντόρης, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου, Διευθυντής του Τμήματος Μελέτης και Θεραπείας Διαταραχών Αναπνοής Παίδων και Ενηλίκων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. «Επομένως, η αποκατάσταση είναι άμεση και πραγματοποιείται χωρίς περιορισμό σε άτομα με χρόνιες παθήσεις (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης) σε ηλικίες άνω των 12 ετών. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι από τους 251 ασθενείς, μετά από ένα χρόνο περίπου και στα πλαίσια της παρακολούθησης, μόνο στο 7% διαπιστώθηκε μία μικρή υποτροπή της παρεκτόπισης (μνήμη χόνδρου), χωρίς όμως να δημιουργηθεί δυσχέρεια αναπνοής».

Διαβάστε ακόμη:

Η μη σωστή αναπνοή ένοχη ακόμη και για κρίσεις πανικού...

Ιατρικό Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο πρόγραμμα της ΕΕ «EVOTION»



Ιατρικό Αθηνών: Πρωτοποριακό σεμινάριο σε Pre-Med φοιτητές από την Αμερική

Ιατρικό Αθηνών: 1ο Βραβείο ανάκαμψης αποτελεσμάτων - 2017 από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Στηρίζει το νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης

10 χρόνια Ιατρικό Περιστερίου: 200 θέσεις εργασίας - Περίθαλψη σε μισό εκατ. πολίτες