ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Actelion: Βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Ασθνεών με πνευμονική υπέρταση

Η φαρμακευτική εταιρεία Actelion Pharmaceuticals Ελλάς βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση ως η κορυφαία εταιρία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την συνεχή και μακροχρόνια υποστήριξη στις ενέργειες και τα προγράμματα που διοργανώνει ο Σύλλογος.

Actelion: Βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Ασθνεών με πνευμονική υπέρταση

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ασθενών για την κοπή της πίτας.

Η Actelion Pharmaceuticals Ελλάς, είναι δίπλα στον Σύλλογο Ασθενών που πάσχουν από Πνευμονική Υπέρταση και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Πρόσφατα μάλιστα, η Actelion βοήθησε ενεργά στην ολοκλήρωση του ξενώνα για ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση, που στόχο έχει την φιλοξενία τη δική τους και των φροντιστών τους που διαμένουν στην Περιφέρεια και μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις προγραμματισμένες και μη επισκέψεις στα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας.

Η Actelion συνέβαλε στην αγορά του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, ειδικών μηχανημάτων και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες διαμονής των ασθενών και των φροντιστών τους Ο ξενώνας λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια και είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει με έλεγχο κρατήσεων μέχρι και δέκα άτομα ταυτόχρονα.

Βασικός στόχος του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μέσω προγραμμάτων και δράσεων που διενεργεί με σκοπό τα άτομα αυτά να μπορούν να μετατρέπουν την διαφορετικότητά τους σε προτέρημα και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της σπάνιας αυτής ασθένειας με σθένος και αξιοπρέπεια.

Η Angela Crespo, Γενική Διευθύντρια της Actelion Ελλάς σχολίασε: «Πριν λίγες ημέρες στις 28 Φεβρουαρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων, μια ημέρα αφιερωμένη στο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να διαδώσει την γνώση σπάνιων ασθενειών που βασανίζουν παγκοσμίως πολλούς ανθρώπους. Σκοπός; Να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την πρόσβαση ασθενών σε νέες και πρωτοποριακές θεραπείες. Όλοι εμείς στην Actelion είμαστε περήφανοι που είμαστε μια από τις εταιρίες που υποστηρίζουν ασθενείς που πάσχουν από πολύ σπάνιες παθήσεις και συνεχώς προσπαθούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά στην καθημερινή Φροντίδα των ασθενών αυτών. Μέσα στην δεκαετία που μας πέρασε, η Actelion συνέβαλε ενεργά στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής ασθενών που πάσχουν όχι μόνο από Πνευμονική Υπέρταση αλλά και από άλλες σπάνιες παθήσεις όπως η νόσος Niemann Pick και η νόσος Gaucher. Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι για την πρόσφατη βράβευσή μας από τον Σύλλογο Ασθενών "Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας – H.P.H" ως η κορυφαία εταιρία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Πνευμονική Υπέρταση. Η συμβολή μας στην ολοκλήρωση του ξενώνα του Συλλόγου Ασθενών, αποτέλεσε για όλους εμάς ένα προσωπικό στοίχημα, που στόχο έχει την βελτίωση και την διευκόλυνση των ασθενών στην καθημερινότητά τους, αποδεικνύοντας έτσι, ότι βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους Ασθενείς και στον Σύλλογο Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση.»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών "Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας – H.P.H" και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού PHA Europe, Ιωάννα Αλυσανδράτου, δήλωσε για την ολοκλήρωση του ξενώνα: «Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης πρωτίστως των ασθενών με Π.Υ. και φυσικά των φροντιστών τους που τις περισσότερες φορές είναι κάποιο οικογενειακό τους πρόσωπο, το οποίο έχει επωμιστεί το «δύσκολο» έργο της φροντίδας του ασθενούς. Βασικό μας λοιπόν μέλημα είναι η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, μέσω προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ψυχολογικής αλλά και της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδίων και των οικείων τους. Ένα τέτοιο πρόγραμμα υψίστης σημασίας είναι και ο ξενώνας των ασθενών, με την ολοκλήρωση του οποίου, παρέχεται η δυνατότητα στους ασθενείς με Π.Υ. και στους φροντιστές τους να μεταβούν στην Αθήνα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις, ελαφρύνοντάς τους τουλάχιστον από τα επιπρόσθετα κόστη διαμονής. Ο ξενώνας αποτελεί «ΑΝΑΣΑ» για τους ασθενείς με Π.Υ.»

Σχετικά με την Actelion Ltd

Από τον Ιούνιο του 2017, η Actelion ανήκει στη Janssen του ομίλου της Johnson & Johnson. Τα φάρμακα της Actelion συμβάλλουν στην επέκταση κι ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Janssen, που συμπεριλαμβάνει καινοτόμα και υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά προϊόντα που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής καθώς και πολλά υποσχόμενες φαρμακευτικές ουσίες που βρίσκονται σε τελικά στάδια έρευνας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της Πνευμονικής Υπέρτασης έχει μεγάλη σημασία για την Janssen, η οποία έχει στόχο να διατηρήσει την ηγετική θέση που κατέχει η Actelion σε αυτήν τη θεραπευτική κατηγορία.

Actelion Guest House 1

Διαβάστε ακόμη:

Πνευμονική υπέρταση: Ποιες οι αιτίες της & με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Η Actelion στηρίζει τους ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση

ΠΕΣΠΑ: Οι σπάνιοι ασθενείς «διψούν» για ενημέρωση, έρευνα & πρόσβαση σε καινούριες θεραπείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ