ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες διερευνά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Συνεργασία με αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρείες, που θα μπορούν να καλύπτουν μέρος, ή και το σύνολο των Οδοντιατρικών δαπανών των ασθενών του θα αναζητήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ).

Συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρείες διερευνά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, στόχος δικός του και του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι η ένταξη των οδοντιατρικών εργασιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά με συγκεκριμένη κοστολόγηση πράξεων.

Μέχρι σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες, διευκρινίζει ο κ. Δεβλιώτης, χρησιμοποιούν τις οδοντιατρικές υπηρεσίες σαν «κερασάκι» ορισμένων προγραμμάτων τους αλλά με αδιευκρίνιστους όρους και δεν υπάρχει συγκεκριμένη κοστολόγηση. Ο ΟΣΘ θέλει να μπορεί ο πελάτης να πάρει πίσω χρήματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως γινόταν παλαιότερα με τα ταμεία, βάσει συγκεκριμένης κοστολόγησης. Σύμφωνα πάντοτε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, η διοίκηση του ΟΣΘ θα προβεί σε συναντήσεις για το θέμα αυτό με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΣΘ δηλώνει ότι θα προχωρήσει στην προώθηση της συνεταιριστικής Οδοντιατρικής με την ίδρυση Οδοντιατρικών Εταιρειών από τους συναδέλφους Οδοντιάτρους, ώστε να τύχουν ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης και με ορθολογική διαχείριση των λειτουργικών τους εξόδων, να μπορέσουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Επίσης, ότι θα ασκήσει κάθε είδους πίεση στην Κυβέρνηση για την μείωση των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, καθώς και του υψηλού ΦΠΑ των υλικών και των υπηρεσιών, που σχετίζονται με το οδοντιατρικό επάγγελμα.

Πηγή: nextdeal

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοψίες του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε δημόσια νοσοκομεία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Κίνδυνος από τα παράνομα προϊόντα λεύκανσης

Και οι ασφαλιστές ζητούν Ιατρικά και Θεραπευτικά Πρωτόκολλα