ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Αττικής εκσυγχρονίζει με 40,6 εκατ. ευρώ τα νοσοκομεία της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής εκσυγχρονίζει με 40,6 εκατ. ευρώ τα νοσοκομεία της Αττικής

Τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής εκσυγχρονίζουν επιτέλους τον εξοπλισμό τους, με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής.

Έτσι, μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, μηχανήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής και τεχνολογίας αιχμής, αναμένεται να τοποθετηθούν άμεσα στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Υγείας αλλά και την 1η και 2η ΔΥΠΕ, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Αττικής δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από ίδιους πόρους (40,6 εκατομμύρια ευρώ), τα νοσοκομεία όλης της Αττικής θα ενισχυθούν με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Χαρακτηριστικά ανάμεσα στα άλλα, η τοποθέτηση μαγνητικών και αξονικών τομογράφων, ψηφιακών μαστογράφων αλλά και μηχανημάτων τεχνολογίας αιχμής όπως το Cyber-Knife στο ΓΝ Νίκαιας έρχονται όχι μόνο να καλύψουν υπαρκτά κενά αλλά και να αναβαθμίσουν ποιοτικά τα Νοσοκομεία της Αττικής. Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο των Μνημονίων, το Υπουργείο Υγείας αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν πως η δημόσια υγεία μπορεί να στηριχθεί αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση και στόχευση και όχι η νεοφιλελεύθερη εμμονή της μετακύλισης της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Το έτος 2018 θα αποτελέσει έτος καμπής για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μακριά από την παρακμή στην οποία είχε υποπέσει την πρώτη πενταετία των Μνημονίων.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα ων νέων μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής.

Διαβάστε ακόμη:

Μέχρι τέλος του έτους η εγκατάσταση Αξονικών Τομογράφων σε 19 νοσοκομεία της χώρας

 

Ξανθός: Πυλώνας του ΕΣΥ το Β. Αιγαίο - Αναβάθμιση των 3 νοσοκομείων & νέα βάση αεροδιακομιδών

Ξανθός: Γιατρεύουμε τις πληγές μας & σχεδιάζουμε τη μεταμνημονιακή εποχή με λιγότερη λιτότητα

Ξανθός: Ήρθε η ώρα των μεταρρυθμίσεων - Έκλεισε οριστικά ο κύκλος της κατάρρευσης στην υγεία

Ευαγγελισμός: Χωρίς αγγειογράφο για μία εβδομάδα η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ - Τι απαντά η διοίκηση

BEST OF NETWORK