ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μητρότητας & στις καθημερινές ανάγκες της μανούλας

Με αφορμή την γιορτή του πολυτιμότερου και πιο αγαπημένου προσώπου στη ζωή μας, ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο της μητρότητας μέσα από τις καθημερινές ανάγκες μιας μαμάς από την αρχή της εγκυμοσύνης της μέχρι και τον θηλασμό.

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μητρότητας & στις καθημερινές ανάγκες της μανούλας

Μια μαμά «γεννιέται» την πρώτη φορά που ένα τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό και αυτό γιατί από τη στιγμή που βλέπεις το αποτέλεσμα η ζωή σου αλλάζει ανεπιστρεπτί.

Το ταξίδι της μητρότητας είναι μοναδικό, όμορφο αλλά συνάμα και απαιτητικό.
Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα βιώνει μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στη γυναικεία της ταυτότητας, τόσο σε βιολογικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά με σύμμαχο τη φύση η νέα μαμά μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του νέου της ρόλου, να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες του μωρούς της.

Οι ανάγκες του εμβρύου κατά την κύηση, και του βρέφους κατά τον θηλασμό, είναι πολλές και ποικίλες. Τα θρεπτικά συστατικά που θα λάβει ιδιαίτερα το έμβρυο αλλά επίσης και το βρέφος από την μητέρα του, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή του. Αυτός είναι και ο λόγος που η διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό είναι ίσως από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει τόσο η μητέρα, όσο και ο γυναικολόγος της.

Η κατάλληλα προσαρμοσμένη διατροφή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιόδου είναι απαραίτητη, αλλά όχι πάντα επαρκής. Στην πράξη, η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών αποκλειστικά και μόνο από την σωστή διατροφή είναι εξαιρετικά δύσκολη, με αποτέλεσμα αφενός να επιβαρύνεται ο οργανισμός της μητέρας και αφετέρου να στερείται το μωρό της πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Για αυτό το λόγο, συνιστάται η συμπλήρωση της διατροφής της μητέρας μέσω της λήψης εξειδικευμένων πολυβιταμινούχων σκευασμάτων κατάλληλης σύνθεσης, ιδανικής για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών κατά τον θηλασμό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εγκυμοσύνη οι ανάγκες σε λίπη και σάκχαρα αυξάνονται μόνο κατά 10%, σε αντίθεση με τις ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα οι οποίες αυξάνονται σημαντικά. Κατά την περίοδο της γαλουχίας οι ανάγκες συμπλήρωσης διατροφής της μητέρας παραμένουν υψηλές τόσο για την αναπλήρωση των αποθεμάτων της ίδιας, όσο και για την παραγωγή ποιοτικού μητρικού γάλακτος.

Τα Iofolen & Iofolen Lactancia είναι ειδικά συμπληρώματα διατροφής σχεδιασμένα για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών της μητέρας και του μωρού της κατά την κύηση και τη γαλουχία. Η σύνθεσή τους είναι εναρμονισμένη με τις τρέχουσες Ελληνικές, Ευρωπαϊκές και διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Το Iofolen συστήνεται για τις ανάγκες της εγκυμοσύνης γιατί περιέχει, μεταξύ άλλων, Ω3 λιπαρά οξέα, Ιώδιο, Βιταμίνη D & Φυλλικό οξύ, τα οποία συμβάλλουν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης (χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, υγιής ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους) και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της μητέρας (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση).

Για τις ανάγκες του θηλασμού είναι ιδανικό το Iofolen Lactancia, γιατί περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, Βιταμίνες C & E, Ταυρίνη & Βιταμίνες του συμπλέγματος Β τα οποία συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μωρού, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης. Παράλληλα, αυξάνουν τις συγκεντρώσεις σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση μιας ειδικής διατροφής και αν και εφόσον κρίνεται απαραίτητο στη λήψη των των κατάλληλων πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής πάντα με τη σύσταση των ιατρών που την παρακαλουθούν. Ο τελικός στόχος είναι να διασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες για την ολοκλήρωση μιας όσο το δυνατόν καλύτερης εγκυμοσύνης και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα υγιές μέλλον για το μωρό της κάθε γυναίκας.

Σχετικά με την ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε - θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO - από την ίδρυση της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η ITALFARMACO καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

Διαβάστε ακόμη:

Απειλή για τη μητρότητα, οι περιττές επεμβάσεις στον τράχηλο της μήτρας

Ο μέσος όρος ηλικίας της Ελληνίδας που αποφασίζει να γίνει μητέρα είναι ο ανώτερος σε όλο τον κόσμο