ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο νέοι Έλληνες επιστήμονες στο ΔΣ της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Στις υψηλότερες θέσεις διοίκησης της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κατάφεραν να βρεθούν δύο Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι ωστόσο εξακολουθούν να εργάζονται στην Ελλάδα.

Δύο νέοι Έλληνες επιστήμονες στο ΔΣ της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Πρόκειται για τον καταξιωμένο δικανικό ψυχίατρο από το Βόλο, Γιώργο Καραμπουτάκη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ο οποίος εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στην Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία αλλά και τον ψυχίατρο-σεξολόγο, Dr Γεώργιο Πάγκαλο, ο οποίος εκλέχθηκε στη θέση του γραμματέα.

Πρόεδρος της Ένωσης παραμένει ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, Dr Philip Kandilis.

Η Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία έχει εκατοντάδες μέλη, κυρίως ψυχιάτρους από την Ελλάδα αλλά και Έλληνες ομογενείς ψυχιάτρους που ζουν και εργάζονται στην Αμερική, αποτελώντας έτσι, ουσιαστικό εκπρόσωπο και σύνδεσμο της χώρα μας με την επιστημονική και ειδικότερα την ιατρική κοινότητα της ομογένειας της Αμερικής.

Οι δύο Έλληνες ψυχίατροι βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΑΡΑ) μεταξύ 5-9 Μαΐου 2018, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας στην οποία συμμετείχε ο κ. Καραμπουτάκης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε η 19η Ετήσια Συνάντηση της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΗΑΡΑ), στην οποία έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της.

Μία από της δράσεις της Ελληνοαμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας είναι να ενδυναμώνει τις σχέσεις συνεργασίας των Ελλήνων, φιλελλήνων και ελληνικής καταγωγής ψυχιάτρων της διασποράς σε έναν κοινό αγώνα για την πρόοδο της επιστήμης και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ψυχικής υγείας.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Διαβάστε ακόμη:

Έλληνας καθηγητής επικεφαλής σε Ελβετικό Κέντρο έρευνας νευροεκφυλιστικών νόσων

Εκδήλωση ΕΚΠΑ στη μνήμη του καθ. Ψυχιατρικής Κ. Στεφανή

Τα μεγαλύτερα «μυαλά» της Γενετικής, Γηριατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας τον Οκτώβριο στην Σπάρτη