ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη εκδήλωση για τον ιατρικό τουρισμό στη Νέα Υόρκη

Το δεύτερο συνέδριο για τον τουρισμό υγείας με θέμα: «Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα - Πλεονεκτήματα» θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή 1η Ιουνίου.

Μεγάλη εκδήλωση για τον ιατρικό τουρισμό στη Νέα Υόρκη

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Jay Suites Grand Central Manhattan1441 Broadway (6th floor New York), είναι το ΕΒΕΒΕ το ΕΤΕΕ και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρισμού Υγείας.

Πρόεδρος και διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό υγείας IMTJ Medical Travel Summit υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ και το International Medical Travel Journal, μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη διασφάλισης της επιστημονικής αξιοπιστίας των χωρών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους τουρίστες- ασθενείς ενώ τόνισαν ότι η Ελλάδα ως ανερχόμενος προορισμός μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά παρά τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και τα κενά στο θεσμικό πλαίσιο που αφήνουν θολά τοπία.

Όπως τόνισε εξάλλου στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ο Keith Pollard, Managing Editor International Medical Travel Journalο, ο ιατρικός τουρισμός, αποτελεί μια περίπλοκη αγορά που μεταβάλλεται συνεχώς και χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων, υπογραμμίζοντας ακόμη, ότι στην Βρετανία 350.000 άτομα βρίσκονται σε λίστες αναμονής περισσότερο από 18 μήνες. Τόνισε ακόμη, ότι η Ελλάδα κατέχει σήμερα το 3% του ιατρικού τουρισμού, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%.

Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει το φθηνό και αναξιόπιστο προϊόν



Ιατρικός Τουρισμός: Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά και θα τα καταφέρει, εκτιμούν ξένες προσωπικότητες

Πατούλης: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής

Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια

ΕΛΙΤΟΥΡ: Ολοταχώς, προς χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμό

Ο Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού

ΠΕΙΚ: Οι Ιδιωτικές Κλινικές αναζητούν ασθενείς του εξωτερικού...

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ