ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατούλης: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής

Την ανάγκη χάραξης ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης του Τουρισμό Υγείας, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού-ΕΛΙΤΟΥΡ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου Ιατρικού Τουρισμού, IMTJ Medical Travel Summit 2018, που πραγματοποιείται στην Αθήνα (21 έως 24 Μαΐου). 

Πατούλης: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής

Ο κ. Πατούλης, τονίζει ότι έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα για την διαμόρφωση της ελληνικής Αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού, «έχει μπει το νερό στο αυλάκι», όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια, ταχύτητα, συστράτευση και συντονισμός των προσπαθειών και πρωτοβουλιών και πολλή δουλειά για να έχουμε τα αποτελέσματα που «δικαιούται» η Ελλάδα με την ανάδειξη της στον Παγκόσμιο Χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής. Εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του ιατρικού τουρισμού και να εδραιωθεί, σε κορυφαίο προορισμό.

Υπογραμμίζει ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση IMTJ Medical Travel Summit στην Αθήνα, εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο δράσης και ταυτόχρονα ενισχύει την άποψη ότι η Ελλάδα είναι προορισμός ιατρικού τουρισμού. «Πριν δύο χρόνια ο Ιατρικός Τουρισμός ήταν ένα "όραμα" και σήμερα μετά από επίπονη προσπάθεια πέρασε στην "πράξη". Οι μέχρι τώρα προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς» αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ προσθέτει ότι «ελλείψει κεντρικής πολιτικής πρωτοβουλίας, ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να πείσουν εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η χώρα μας έχει να προσφέρει πολλά στον Ταξιδιώτη του Κόσμου. Ιδρύσαμε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών το οποίο στόχο έχει την συσπείρωση κορυφαίων Ελλήνων γιατρών ανά τη υφήλιο, και παράλληλα συστήσαμε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας. Και οι δύο φορείς επικεντρώνονται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου επιστημονικής εξειδίκευσης για τις ειδικότητες του Τουρισμού Υγείας που η Ελλάδα έχει να προτείνει, αλλά και την θωράκιση των προσφερομένων υπηρεσιών Τουριστικής Υγείας με το Νούμερο 1 ζητούμενο που είναι η ασφάλεια. Ασφάλεια στις παρεχόμενες υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή άφιξης των ταξιδιωτών με follow up και της ιατρικής τους φυσικά παρακολούθησης, μέχρι και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, καθώς και η εθνική Ιατρική μας φερεγγυότητα και η διασφάλιση της Διεθνούς επιστημονικής μας αξιοπιστίας, είναι τα στοιχεία που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα στους στόχους, διεκδικώντας την ένταξη της Ελλάδος στον Παγκόσμιο Χάρτη Τουρισμού Υγείας».

Ο κ. Πατούλης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πέρα από το γεγονός ότι σήμερα τα θεραπευτήρια που η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει για τον Τουρισμό Υγείας διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας αξιόπιστο εξοπλισμό, αντίστοιχο των πιο εξελιγμένων ιατρικών κέντρων του κόσμου, στο επίπεδο της πιστοποίησης, temos έχουν όλες οι κλινικές που συμβάλλονται στη δέσμη για τον Ιατρικό Τουρισμό.

Δράσεις το επόμενο διάστημα

Όπως λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, για το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματισθεί σημαντικές διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες θα φέρουν τη χώρα μας στο επίκεντρο της αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού.

Μετά τη διοργάνωση συνεδρίων για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως η Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Σικάγο και η Μελβούρνη, προγραμματίζεται ημερίδα στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, στις 9 Ιουνίου, με τη συνεργασία του απόδημου Ελληνισμού.

«Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουμε αναλάβει να ενημερώσουμε τον απόδημο Ελληνισμό, επισκεπτόμενοι σημαντικές πόλεις κέντρα, στα οποία ακούγεται δυνατά η φωνή της πατρίδας μας. Παράλληλα δημιουργούμε γέφυρες συνεργασίας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει σημαντικές επαφές με κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της αγοράς, σε χώρες της Ασίας (Ινδία ,Κίνα κ.τ.λ.), της Αμερικής και της Ευρώπης, στις οποίες διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον».

Τέλος, τον ερχόμενο μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί «μια ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου διοργάνωση στη γενέτειρα του Ιπποκράτη την Κω (23-24 Ιουνίου). Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο για τον τουρισμό υγείας με κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια

ΕΛΙΤΟΥΡ: Ολοταχώς, προς χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμό



Ο Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού

ΠΕΙΚ: Οι Ιδιωτικές Κλινικές αναζητούν ασθενείς του εξωτερικού...

ΙΣΑ: Ο τουρισμός υγείας, στρατηγικός παίκτης στη σκακιέρα της ανάπτυξης

Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ