ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικός Τουρισμός: Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά και θα τα καταφέρει, εκτιμούν ξένες προσωπικότητες

«Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά για να τα καταφέρει στον Τουρισμό Υγείας, με εκατομμύρια τουρίστες για θαυμαστές, και χιλιάδες Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό για πρεσβευτές», επεσήμανε ο Πρόεδρος του IMTJ SUMMIT Keith Pollard μιλώντας στον τύπο, αλλά και σε πολυάριθμους συνέδρους, κορυφές όλοι στην ειδικότητα τους για την Ανάπτυξη και τη μετεξέλιξη του Τουρισμού Υγείας στην Παγκόσμια Αγορά, που φιλοξενούνται από χθες στην Αθήνα.

Ιατρικός Τουρισμός: Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά και θα τα καταφέρει, εκτιμούν ξένες προσωπικότητες

Το ετήσιο IMTJ Summit and Awards 2018, της διεθνούς επιστημονικής έκδοσης International Medical Journal που φέτος επέλεξε την Ελλάδα για τη διεξαγωγή του ως πολλά υποσχόμενη χώρα με ανερχόμενο ενδιαφέρον για τον Τουρισμό Υγείας, ξεκίνησε χθες τις εργασίες του το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Έχουμε ιδρύσει το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών που συσπειρώνει την Ελληνική Γνώση των κορυφαίων Ελλήνων γιατρών ανά τη υφήλιο και, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, που παράλληλα δημιουργήσαμε, επικεντρώνεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου επιστημονικής εξειδίκευσης και διαρκούς αναβάθμισης των ειδικοτήτων που προσφέρουν υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας, με στόχο τη θωράκισή τους με το Νούμερο 1 ζητούμενο από τον Παγκόσμιο Ταξιδιώτη Υγείας: Την ασφάλεια», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο, παρουσιάζοντας επίσης την ελκυστικότητα της χώρας μας μέσα από κάθε γωνιά που ο ταξιδιώτης μπορεί να βρεθεί.

Ο Πρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του ΙΣΑ Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους διεθνείς συνέδρους κάνοντας αναφορά στο ισχυρό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας για να αναδειχθεί δυναμικά στους χάρτες του Παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού, το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις πέντε Μπλε Ζώνες της γης. Και συνέχισε:

Είναι πραγματικά το καλύτερο timing για την Αναπτυσσόμενο Ιατρικό Τουρισμό της Ελλάδας η διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου στην Αθήνα την ώρα της χάραξης της Εθνικής μας Στρατηγικής.

Η Ελλάδα σήμερα υπό την επίσημη ομπρέλα της Ελιτούρ επιμένει να διεκδικεί τη θέση της στους παγκόσμιους χάρτες του Τουρισμού Υγείας με συστράτευση δυνάμεων: Όχι μόνο του Ιατρικού κόσμου και των παραγόντων του Τουρισμού .

Με συγκολλητικό ιστό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κινητοποιήθηκε εντατικά τα τελευταία χρόνια για την Ανάπτυξη και Προώθηση του ΤΥ με την βαθιά πίστη ότι κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει να προσφέρει στον Ταξιδιώτη του Κόσμου μια εμπειρία ευεξίας, ένα ιστορικό τουριστικό αξιοθέατο Τουρισμού Υγείας από την εποχή που γεννήθηκε ο Ιατρικός Τουρισμός σ’ αυτόν τον τόπο, ένα ιαματικό γεύμα με φαγητό μακροζωίας, μια θερμή ιαματική πηγή από τα πρώτα spa του κόσμου, ακόμη και ένα περίπατο στην ελληνική ύπαιθρο με τα μοναδικής βιοποικιλότητας βότανα πολλά από τα οποία αποτελούσαντα πρώτα φαρμακαλογικά σκευάσματα της γης.»

Το 4o ετήσιο Summit του IMTJ διεξάγεται από τις 22 -24 Μαΐου με συνδιοργανωτή την Elitour στη χώρα μας, μετά από το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ όπου ξεκίνησε, τη Σλοβενία και την Κροατία, δύο χώρες της Βαλκανικής που ευνοήθηκαν θεαματικά μετά τη φιλοξενία του, ως προορισμοί Τουρισμού Υγειάς στη διεθνή αγορά.

Στο συνέδριο συμμετέχουν opinion leaders και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς, με εξειδίκευση στα ζητήματα της ταχύτατα εγειρόμενης αγοράς του Τουρισμού Υγείας, και παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό, όπως και τουριστικό, επιχειρηματικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Το απόγευμα, Τρίτης 22 Μαΐου στο Μουσείο του Πανεπιστήμιου Αθηνών στην Ακρόπολη, (Θόλου 5, Πλάκα) η Oceanis Filyra, μέλος της Elitour, και ο Πρόεδρος της Elitour, Γιώργος Πατούλης, υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες σε ειδική εκδήλωση για μια περιήγηση στα ευρήματα και την Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και του Τουρισμού Υγείας, που επίσης έχει τις ρίζες του στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη:

Πατούλης: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής

Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια

ΕΛΙΤΟΥΡ: Ολοταχώς, προς χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμόΟ Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού

ΠΕΙΚ: Οι Ιδιωτικές Κλινικές αναζητούν ασθενείς του εξωτερικού...

ΙΣΑ: Ο τουρισμός υγείας, στρατηγικός παίκτης στη σκακιέρα της ανάπτυξης

Πατούλης: Η Ελλάδα σημαντικός παίκτης στον τουρισμό υγείας στην Ινδία & Ασία

Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας

Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας

Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού

Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ