ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύκλωμα αντικαρκινικών: Προθεσμία για το Σάββατο πήρε η γιατρός του «Λαϊκού»

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και πήρε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού νοσοκομείου, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι της στο Παγκράτι.

Κύκλωμα αντικαρκινικών: Προθεσμία για το Σάββατο πήρε η γιατρός του «Λαϊκού»

Η γιατρός φέρεται να συνταγογραφούσε πλαστές συνταγές για αντικαρκινικά φάρμακα, έχοντας ρόλο - κλειδί στο κύκλωμα που αποκόμιζε τεράστια χρηματικά οφέλη.

Κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Το θέμα του παράνομου κυκλώματος με τα αντικαρκινικά, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, με τις πληροφορίες από την Οικονομική Αστυνομία να αναφέρουν ότι εμπλέκονται γύρω στα 500 άτομα μεταξύ των οποίων έμποροι, γιατροί και νοσηλευτές.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα για το πόρισμα της Προανακριτικής αναφορικά με την υπόθεση Novartis, τόνισε με έμφαση μεταξύ άλλων: «Εμείς θα προχωρήσουμε γιατί έχουμε το πολιτικό, προγραμματικό και ηθικό πλεονέκτημα και την αναγκαία αξιοπιστία για να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο στην Υγεία και στο φάρμακο στη χώρα». Και ακόμη πρόσθεσε:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις και η «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα των ημερών (κύκλωμα υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων), επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η διαφθορά ήταν δομικό χαρακτηριστικό του Συστήματος Υγείας, ότι προφανώς υπάρχουν ευθύνες (πολιτικές και ποινικές) για την ανοχή και συγκάλυψη στο party του φαρμάκου και ότι είναι επιτακτική ανάγκη και καθολική κοινωνική απαίτηση να υπάρξει κάθαρση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων (πολιτικών προσώπων, κρατικών λειτουργών, επαγγελματιών υγείας, επιχειρηματιών), με ταυτόχρονη «θωράκιση» του Συστήματος Υγείας».

Επίσης, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το «κουβάρι» έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και οι έρευνες έχουν ήδη επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία, επισημαίνοντας πως «στο χώρο της Υγείας, «τα «στραβά μάτια» και η πολιτική προστασία στη φαυλότητα έχουν τελειώσει οριστικά».

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Θα αλλάξουμε ριζικά το τοπίο της υγείας & του φαρμάκου - Μπορούμε, δεν είμαστε συστημικοί

Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή για το φάρμακο & αύξηση της δαπάνης με βάση το ΑΕΠ

Η φαρμακοβιομηχανία μετά το Μνημόνιο: Επιστολή ευθύνης από ΣΦΕΕ & ΠΕΦ στην κυβέρνηση

Τσίπρας: ΠΦΥ, αυξηση δαπανών για την υγεία, αδήλωτη εργασία, οι προτεραιότητες μετά τον Αύγουστο

ΠΕΦ: Η στρεβλή τιμολόγηση, οδηγεί στον αργό θάνατο της φαρμακοβιομηχανίας & η κυβέρνηση παρατηρητής

Η φαρμακοβιομηχανία ζητά ένα Εθνικό Συμβόλαιο και θέτει τις κόκκινες γραμμές της

Φαρμακευτική πολιτική: Τα επόμενα βήματα με ορόσημο τον Αύγουστο

ΣΦΕΕ: Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Διεθνές Κέντρο διεξαγωγής Κλινικών Μελετών

PIF: Η φαρμακοβιομηχανία δανείζει το κράτος - Εύλογο να απαιτεί αύξηση της δαπάνης

HTA: Η φαρμακοβιομηχανία λέει ΝΑΙ στον Οργανισμό, αλλά με προϋποθέσεις...