ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Κιλκίς: Εγκαινιάστηκε η νέα ορθοπεδική κλινική

Με κονδύλια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ανακατασκευάστηκε η πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Εγκαινιάστηκε η νέα ορθοπεδική κλινική

Η πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής στην οποία το 85% των νοσηλευόμενων προέρχεται από όμορους νομούς, ανακαινίστηκε πλήρως, καθώς έγινε ανακατασκευή του δαπέδου και της οροφής και εξοπλίστηκε με σύγχρονου τύπου ξενοδοχειακή υποδομή. Η παρέμβαση αυτή βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής, ενώ συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, των συνοδών και των επισκεπτών τους.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της διεύθυνσης της Ορθοπεδικής Κλινικής και της διοίκησης του νοσοκομείου, γιατί η φήμη της κλινικής κατέστησε ονομαστό και ξεχωριστό το νοσοκομείο στο σύνολό του» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε επίσης στην αναβάθμιση πολλών περιφερειακών ιατρείων, ενισχύοντάς τα με ιατρικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, εξοπλίστηκαν τα Αγροτικά Ιατρεία Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς και Μεταμόρφωσης του δήμου Παιονίας, ενώ στην ίδια περιοχή η ΠΕΔ-ΚΜ ενίσχυσε οικονομικά τον οικείο δήμο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Ειδομένης, μετά την μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας.

Κονδύλια διατέθηκαν και για την αγορά εξοπλισμού των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Αγίου Παύλου, «Γ. Γεννηματά» και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς και για την ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό των Αγροτικών Ιατρείων στον δήμο Αριδαίας, Μουδανιών Χαλκιδικής, Προμάχων στο δήμο Αλμωπίας του νομού Πέλλας και στον δήμο Συντικής του νομού Σερρών.