ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Δημοκρατία: Προβληματισμός για τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας

Το θέμα της επιδημίας της ιλαράς αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά οι τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας και βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας, καταθέτοντας την αγωνία τους για το γεγονός ότι η ιλαρά καλπάζει στην Ελλάδα, ενώ προβληματισμό δημιουργεί το νοσοκομείο Κιλκίς, στο οποίο μέσα σ’ ένα δεκαήμερο, νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της νόσου.

Ν. Δημοκρατία: Προβληματισμός για τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας

Επίσης, προβληματισμό δημιουργεί και το γεγονός ότι 200 επαγγελματίες υγείας στο ΕΣΥ έχουν νοσήσει, και γενικότερα τα κρούσματα στους επαγγελματίες υγείας αυξάνονται ραγδαία.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στη χώρα μας ανέρχονται σε 3000 ενώ 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών από την ιλαρά.

Μάλιστα μέσα στην τελευταία εβδομάδα, έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Κιλκίς όπου μέσα σ’ ένα δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης με σταθερό ρυθμό αυξάνονται και τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες Υγείας. Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα δεν έχετε ακόμα μεριμνήσει ώστε να λάβετε μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό αλλά και ούτε και εμβόλια για να γίνει ο εμβολιασμός που απαιτείται και να μπορέσουν να προφυλαχτούν από την επιδημία που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Για να γίνει έλεγχος των αντισωμάτων οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Κε Υπουργέ αν δεν μπορούμε να προφυλάξουμε ούτε καν το ίδιο προσωπικό υγείας καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Η Ιλαρά είναι σε έξαρση και εσείς σε πλήρη απάθεια! Παρακολουθείτε όλη αυτή την εξέλιξη της επιδημίας σαν θεατές και ακόμα δεν έχετε αντιδράσει και αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Κατόπιν αυτών, Ερωτάστε:

1) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την αντιμετώπιση της ιλαρά αλλά και την εν γένει ενημέρωση του κοινού για το θέμα ;

2) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για ορθότερη εφαρμογή του συστήματος εμβολιασμού των παιδιών;

Διαβάστε ακόμη:

Σαρώνει η ιλαρά στον Έβρο με 11 κρούσματα

Ιλαρά: Σε απόσταση αναπνοής από τα 3.000 κρούσματαλαρά: Σε απόσταση αναπνοής από τα 3.000 κρούσματαΙλαρά: Κριτική της Ν. Δημοκρατίας για τον χειρισμό του θέματος από το υπ. Υγείας

Ιλαρά: Νεκρός ένας 18χρονος εμβολιασμένος - Είναι το 4ο θύμα

Αντιεμβολιαστικό Κίνημα: Έντονη ανησυχία από τους Ευρωβουλευτές για τη δημόσια υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ