ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ιλαρά: Κριτική της Ν. Δημοκρατίας για τον χειρισμό του θέματος από το υπ. Υγείας

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της νόσου της ιλαράς στη χώρα μας στηλιτεύουν οι δύο Τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το όλο θέμα δεν αντιμετωπίστηκε σωστά αλλά με καθυστέρηση, τα μέτρα πρόληψης δεν εφαρμόσθηκαν εγκαίρως, και ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αυτοκριτική της αναφορικά με το θάνατο των τεσσάρων ατόμων.

Ιλαρά: Κριτική της Ν. Δημοκρατίας για τον χειρισμό του θέματος από το υπ. Υγείας

Ειδικότερα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην από 31.01.2018 ερώτησή τους στη Βουλή:

«Έχουμε επισημάνει και σε παλιότερες δηλώσεις μας την χαρακτηριστική καθυστέρηση του Υπουργείου Υγείας συνολικά στην αντιμετώπιση της νόσου της ιλαράς στη χώρα μας. Επιπλέον, θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί έγκαιρα μέτρα πρόληψης από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και στους χώρους των μονάδες υγείας. Αντί αυτού, το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας στην υπ’ αριθμ 3078/31.01.2018 ερώτησή μας, όχι μόνο δεν κάνει καμία γενικότερη αυτοκριτική για τον θάνατο τεσσάρων ατόμων από την νόσο και τα χιλιάδες κρούσματα, αλλά επαίρεται ταυτόχρονα για την έγκαιρη - μόλις οκτώ (!) μηνών - αντιμετώπισή της στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας όπου ήδη καταγράφονται δεκάδες κρουσμάτων. Θα περιμέναμε λιγότερη έπαρση και περισσότερα έργα.»

Να σημειώσουμε ότι πριν μερικές ημέρες, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέγραψε έναν ακόμη θάνατο από ιλαρά, το 4ο θύμα. Πρόκειται για έναν πολύ νέο μόλις 18 ετών, ο οποίος κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 18χρονος από τη βόρεια Ελλάδα, έπασχε από υποκείμενη ανοσολογική ανεπάρκεια και παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος, κατέληξε λόγω πνευμονίας και αναπνευστικής ανεπάρκειας, σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ιλαρά: Νεκρός ένας 18χρονος εμβολιασμένος - Είναι το 4ο θύμα

Αντιεμβολιαστικό Κίνημα: Έντονη ανησυχία από τους Ευρωβουλευτές για τη δημόσια υγεία

Ιλαρά: Ξεπέρασε τα 2.500 κρούσματα - Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην Ευρώπη, μαζί με Ιταλία & Ρουμανία

Βιτένις Αντριουκάιτις: Όσοι τάσσονται κατά των εμβολίων να κάνουν μια βόλτα στα νεκροταφεία

Το φαρμακείο μπορεί να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης