ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Κιλκίς: Δεν νοσηλεύουμε κρούσμα ιλαράς, ούτε Ρομά ούτε Μπαλαμό

Τη δική του απάντηση δίνει το νοσοκομείο του Κιλκίς στην ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, την Περασμένη Πέμπτη (31/5) στη Βουλή σχετικά με τον ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων ιλαράς στα νοσοκομεία της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων και το νοσοκομείο του Κιλκίς.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Δεν νοσηλεύουμε κρούσμα ιλαράς, ούτε Ρομά ούτε Μπαλαμό

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Ρεβενάκης, κανένας εργαζόμενος δεν έχει νοσήσει από ιλαρά από την εμφάνιση της επιδημίας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα και αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανείς από ιλαρά στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

«Κάποια κρούσματα που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Το ίδιο θα γίνει –αχρείαστο να είναι– και στο μέλλον. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν τα νοσοκομεία» τονίζει ο κ. Ρεβενάκης, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά. Ο κ. Γεωργαντάς, με τους βουλευτές της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα, κατέθεσαν στις 31/5 στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, με τίτλο «Καλπάζει η ιλαρά! Τι γίνεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς;». Στην ερώτηση ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι 200 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας νόσησαν από ιλαρά, ότι τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων ούτε και εμβόλια και ότι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα ιλαράς σε όλη τη χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μέσα σε ένα δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Κιλκίς 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς.

«Κανένας εργαζόμενος του νοσοκομείου μας δεν έχει νοσήσει από ιλαρά από την εμφάνιση (πέρυσι) της επιδημίας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύουμε κρούσμα ιλαράς, ούτε παιδάκι ούτε ενήλικο, ούτε Ρομά, ούτε Μπαλαμό. Κάποια κρούσματα που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς. Το ίδιο θα γίνει –αχρείαστο να είναι– και στο μέλλον. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν τα νοσοκομεία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σημερινό ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι εκείνο της εξεταστικής επιτροπής, έχει δώσει από το περασμένο φθινόπωρο σαφέστατες οδηγίες για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας. Ο υπεύθυνος εργαζόμενος οφείλει να είναι εμβολιασμένος. Δεν χρειάζεται έλεγχος αντισωμάτων ούτε αντιδραστήρια για να εμβολιαστεί κάποιος. Το δε εμβόλιο παρέχεται δωρεάν από οποιοδήποτε φαρμακείο, ύστερα από δωρεάν συνταγογράφηση» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ρεβενάκης.

Παράλληλα, τονίζει ότι πουθενά στην επιστολή ανησυχίας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου (αρ. πρωτ 19/17-05-2018 ) δεν αναφέρεται ούτε αριθμός ούτε ηλικία νοσηλευομένων ούτε φυλετικά χαρακτηριστικά ή άλλα προσωπικά δεδομένα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ν. Δημοκρατία: Προβληματισμός για τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας

Ιλαρά: Σε απόσταση αναπνοής από τα 3.000 κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ