ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Κεντρική εορταστική εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, πραγματοποιείται την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής διοργάνωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018.

Εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Στο πλαίσιο της ανάληψης της παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωσης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς, διοργάνωσε ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε την 1η Μάρτη (Ημέρα μηδενικών Διακρίσεων του ΟΗΕ) και κορυφώνεται στις 14 Ιουνίου, με την συμμετοχή αντιπροσωπειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εκπροσώπων από τα κέντρα αίματος της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 14 Ιουνίου περιλαμβάνει:

15:00 μ.μ.: Αίθουσα 3, Ζάππειο Μέγαρο

Έναρξη εικαστικών εκθέσεων (διάρκεια εώς τις 20 Ιουνίου)

α. Έκθεση έργων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για τη φιλοτέχνηση σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

β. Εικαστική έκθεση Φοιτητών Εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές», Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. (Μία προσπάθεια να μεταδοθεί οπτικά το μήνυμα της πανανθρώπινης αξίας της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο δώρο της ζωής).

γ. Έκθεση «Δρόμοι Επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. (Φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, του αναγκαστικού ταξιδιού των προσφύγων στον δρόμο της επιβίωσης).

16:30 μ.μ.: Αίθουσα 4, Ζάππειο Μέγαρο

Στρογγυλό Τραπέζι- Workshop με θέμα: «Τα φώτα στoν Αιμοδότη»

«Being there for someone else» during hard times: the example of blood donors. Dr G. Koulierakis

“Donors as Citizens”. Giovanni Garozzo – Direttore UOCC Immunoematologia e Medicina Trasfusionale – Ragusa

“Donation as a cultural expression of civic maturity and social solidarity”. G. Rigoldi (Milano, Italy)

“Significance of blood donors for safer blood”. K. Aranko, Executive Director – European Blood Alliance

18:30 μ.μ.: Εξωτερικός Χώρος, Ζάππειο Μέγαρο

Υποδοχή Σκυταλοδρομίας που έλαβε χώρα σε 12 πόλης της Ελλάδας, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Εθελοντών Αιμοδοτών και μαθητών.

19:30 μ.μ.: Αίθουσα 4, Ζάππειο Μέγαρο

Κεντρική Εκδήλωση - Ομιλίες, Βραβεύσεις Αιμοδοτών, τελετή παράδοσης της Σημαίας της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 σε εκπροσώπους της χώρας που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 2019 (Ρουάντα).

Προβολές βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντη Αιμοδότη 2018 και Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ, για το πρόγραμμα «Graffiti για την εθελοντική Αιμοδοσία στους τοίχους της Αθήνας», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, 6 Δήμων της Αττικής (Χαλάνδρι, Ν. Ιωνία, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτρη, Καλλιθέα, Νίκαια) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

21:00 μ.μ.: Εξωτερικός Χώρος Ζαππείου

Μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και τους καλλιτέχνες, ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, HAIG YAZDJIAN και STRING DEMONS, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

H συναυλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.