ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε για την Παρασκευή 22/6 η ΠΟΕΔΗΝ

Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το απόγευμα καθώς και σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας καλεί αύριο, Παρασκευή 22 Ιουνίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε για την Παρασκευή 22/6 η ΠΟΕΔΗΝ

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αποτελεί ο κίνδυνος άμεσης απόλυσης μεγάλου αριθμού συμβασιούχων που εργάζονται σε νοσοκομεία και προνοιακές δομές βάσει των αποφάσεων του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου 304 και 305/2017, σύμφωνα με τις οποίες «κρίθηκαν άκυρες οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού που η συνολική διάρκεια υπερβαίνει τους 24 μήνες».

Η μετατροπή των περίπου 12.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου αποτελεί μονόδρομο για τη λύση του προβλήματος, επισημαίνει ΠΟΕΔΗΝ, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δομών υγείας και να συνεχίσουν τα νοσοκομεία τη λειτουργία τους απρόσκοπτα.

Να σημειωθεί ότι οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται πως είναι αρκετά χαμηλότεροι, συγκεκριμένα περί τους 2.900 επικουρικούς γιατρούς και 1.000 εργαζόμενους.

Και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει εκφράσει τις αντιδράσεις της στις αποφάσεις του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Εκτελεστική Γραμματεία της πρόκειται πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της. Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης τις επιμέρους Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των επικουρικών γιατρών των οποίων λήγει η σύμβαση μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

ΟΕΝΓΕ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι επικουρικοί γιατροί

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο νοσ. Άμφισσας

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερεύει με χαλασμένο αξονικό και εκτός λειτουργίας ακτινολογικό το Ασκληπιείο