ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς οφθαλμολογικά μηχανήματα και με χαλασμένο αξονικό τομογράφο το νοσ. Διδυμοτείχου

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη, 19/6/2018, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς οφθαλμολογικά μηχανήματα και με χαλασμένο αξονικό τομογράφο το νοσ. Διδυμοτείχου

Από την επίσκεψή της η Ομοσπονδία διαπίστωσε αρκετές δυσλειτουργίες στο νοσηλευτικό ίδρυμα, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης και των ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στη σχετική ανακοίνωσή της, ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και 2,5 μήνες, ενώ δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή απλών ιατρικών οφθαλμολογικών πράξεων, όπως η οπτομέτρηση, λόγω της έλλειψης σχετικού εξοπλισμού.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο υπολογίζεται πως εξυπηρετεί 75.000 κατοίκους, δεν είναι επίσης δυνατή η διενέργεια βιοψίας λόγω της έλλειψης κυτταρολόγου και βιοπαθολόγου, ενώ δεν υπάρχει ούτε μαγνητικός τομογράφος. Συνεπώς, τόσο οι βιοψίες όσο και οι μαγνητικές πραγματοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, με το εκτιμώμενο κόστος για τις εξετάσεις αυτές να φτάνει τα 70.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Άλλες ειδικότητες στις οποίες διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις είναι η Νευρολογία, η Καρδιολογία, η Ακτινολογία και η Ορθοπαιδική.

Τέλος, ανεπαρκής κρίνεται και ο αριθμός των υπηρετούντων νοσηλευτών, καθώς στις 175 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετούν 140 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο νοσ. Άμφισσας

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερεύει με χαλασμένο αξονικό και εκτός λειτουργίας ακτινολογικό το Ασκληπιείο

Αυτοψία ΠΟΕΔΗΝ σε μονάδες υγείας των τουριστικών περιοχών – Υποστελέχωση, ελλείψεις, ανύπαρκτες ΜΕΘ