ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 10 Ιουλίου

Για μία ακόμη φορά θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την ερχόμενη Τρίτη, 10 Ιουλίου.

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 10 Ιουλίου

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) καθώς και άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου.

Οι μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία, τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι μερικά από τα πάγια θέματα που επιθυμούν να συζητήσουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Θα είμαστε κάθε ημέρα εκεί, πιο αποφασισμένοι και πιο οργανωμένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ για βία στη συγκέντρωση της Παρασκευής

Τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και ΑΔΕΔΥ έκαναν λόγο για βία και χρήση χημικών από την πλευρά των ΜΑΤ κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το ΥΠΟΙΚ την περασμένη Παρασκευή, 6 Ιουλίου.

«Στο αίτημά μας για συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ και των προέδρων των ομοσπονδιών με τον κ. Τσακαλώτο, η απάντηση ήταν τα χημικά και η βία» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, ενώ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στα πρόσωπα εξ επαφής στους συγκεντρωμένους.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση έξω από το ΥΠΟΙΚ – ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 6/7

Συμβολική κατάληψη ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Οικονομικών