ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Πρόκληση για την κυβέρνηση και την κοινωνία όσα έπραξε ο Αρ. Φλώρος

Μετά τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα του Αριστείδη Φλώρου.

Πολάκης: Πρόκληση για την κυβέρνηση και την κοινωνία όσα έπραξε ο Αρ. Φλώρος

«Πρόκληση τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την κοινωνία» χαρακτήρισε ο κ. Πολάκης τα όσα έπραξε ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, στο περιθώριο των εγκαινίων της 4ης και 5ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Φλώρο ως «απατεώνα», ενώ τόνισε ότι «θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει με το νόμιμο τρόπο» για την τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Είναι ένας απατεώνας που καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ μαζί με ένα συνεταίρο του και ποιος ξέρει ποιους άλλους από πίσω, που αρχίζουν και αποκαλύπτονται κι αυτοί, γιατί φαίνεται ότι ο ανιψιός Μητσοτάκη ήταν ο δικηγόρος που τους έστηνε τις offshore, για να κουβαλάνε τα λεφτά στο εξωτερικό» είπε ο κ. Πολάκης.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε (διάγνωση για) υπνική άπνοια σε έναν άνθρωπο 39 ετών, με πλαστή –πλαστή, το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά– μελέτη ύπνου, ανύπαρκτη σπιρομέτρηση (...) με αξονική τομογραφία άλλου ασθενή, που πήραν κάποια λαμόγια από εκεί μέσα το όνομα και τα φιλμ και έφτιαξαν γνωμάτευση (για τον κ. Φλώρο). Και βέβαια μένει να δούμε και τι ακριβώς συμβαίνει με τον νευρολογικό πιστοποιητικό» τόνισε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας πως έχει ήδη δοθεί εντολή από τις διοικήτριες της πρώτης και δεύτερης ΥΠΕ «σε εξαίρετο συνάδελφο, διευθυντή του ΕΣΥ, να κάνει μια fast track ΕΔΕ επί του επιστημονικού κομματιού».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για να ληφθούν αποφάσεις για παραπομπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Διαβάστε επίσης:

Ξανθός: Θα γίνει σοβαρή διερεύνηση σχετικά με την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου