ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη χορήγηση αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς ζητά ο ΙΣΑ

Τη χορήγηση αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς ζητά ο ΙΣΑ

Να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των νοσοκομειακών γιατρών και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους ζητά από την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Οι γιατροί ζητούν να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για χορήγηση αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς και να προσαρμοστούν άμεσα οι μισθοί, «μετά τη δικαίωση από το ΣτΕ».

Ο ΙΣΑ δηλώνει πως στηρίζει τις προσφυγές τριτανακοπής που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ οι γιατροί του ΕΣΥ, προκειμένου να ακυρωθεί η 431/2018 απόφαση που ελήφθη από το ανώτατο δικαστήριο, εξαιρώντας τους γιατρούς ΕΣΥ από τη λήψη αναδρομικών.

Επίσης, καλεί το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στην πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών, καθώς «κάθε καθυστέρηση στην καταβολή τους είναι καταχρηστική και απαράδεκτη».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες εις βάρος των νοσοκομειακών γιατρών που αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας που καταρρέει. Οφείλει να τους διασφαλίσει επαγγελματικές και οικονομικές συνθήκες αξιοπρέπειας και να αποκαταστήσει τις εις βάρος τους αδικίες» δηλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

BEST OF NETWORK

PlusQueen