ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό

Άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική εφαρμογή όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Θα είναι διαθέσιμη μέχρι και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. 

Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται σε όλες τις κατηγορίες και κλάδους, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν αφορά τους γιατρούς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.gr, καθώς έχουν γίνει αλλαγές. 

Στην εφαρμογή αυτή μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις

όσοι είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία και μέχρι τις 15/11/2018 δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα

όσοι είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδιασία αλλά διεγράφησαν επειδή είχαν κάνει λάθος στην αίτηση ή δεν είχαν επισυνάψει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά υγειονομική περιφέρεια και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2019.

Στο διάστημα αυτό, οι φορείς θα υποβάλουν αιτήματα για κάλυψη θέσεων με τις αντίστοιχες πιστώσεις, και εφόσον αυτά εγκριθούν, θα επιλέγονται επικουρικοί από τους πίνακες, κατά σειρά προτίμησης.

Από το υπουργείο Υγείας μιλούν για «αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών», ενώ τα σωματεία των εργαζομένων στην Υγεία μιλούν για νέα «στρατιά» επικουρικών οι οποίοι θα εργαστούν με εξοντωτικούς ρυθμούς στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ, και τελικά δεν θα μονιμοποιηθούν!