ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να μην «παγώσει» κανένα σκέλος της έρευνας για τη Novartis ζητά η αρμόδια εισαγγελέας

Να συνεχιστεί ταχύτατα η έρευνα για τη Novartis και να μην «παγώσει» ούτε το σκέλος που αφορά τον σύζυγο της Ελένης Ράικου εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας

Να μην «παγώσει» κανένα σκέλος της έρευνας για τη Novartis ζητά η αρμόδια εισαγγελέας

Να συνεχιστεί κανονικά ο έλεγχος των Εισαγγελέων Διαφθοράς για την εμπλοκή του συζύγου της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου κ. Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Ράνια Σταθέα.

Η εισαγγελική λειτουργός κλήθηκε να προτείνει στο Συμβούλιο αν η έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας πρέπει να «παγώσει» ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό Λ. Καρνέση, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχει κατατεθεί κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Σχετικό ερώτημα απέστειλε στο Εφετείο η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την αγωγή.

ύμφωνα με πληροφορίες του αθηναΐκού πρακτορείου, η κ.Σταθέα επικαλείται το συμφέρον της Πολιτείας και εκφράζει την άποψη πως η έρευνα για τη Novartis πρέπει όχι μόνο να μην «παγώσει» αλλά να συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς. Η εισαγγελέας επίσης φέρεται να απορρίπτει τις αιτιάσεις της πλευράς Ράικου προς τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, αναφέροντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μεροληψίας στη στάση τους. Επαναλαμβάνει δε, όπως και στην πρότασή της για την αίτηση εξαίρεσης των Εισαγγελέων Διαφθοράς που κατέθεσε ο σύζυγος της κ. Ράικου, τη θέση της ότι δεν ευθύνεται η Εισαγγελία Διαφθοράς για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν τον συγκεκριμένο γιατρό.

Το θέμα θα λυθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την απάντηση του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμα του αν τελικώς θα παγώσει ή όχι η έρευνα για τον συγκεκριμένο γιατρό.

Η Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της διεκδικούν με αγωγή τους στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, καταλογίζοντάς τους παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης, μετά από δημοσιεύματα για έμβασμα μικρού χρηματικού ποσού της Novartis σε κοινό λογαριασμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ