ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε το νέο Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα λειτουργεί πλέον με δύο σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές.

Εγκαινιάστηκε το νέο Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Τα μηχανήματα ήταν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα ανακαινίσει μια σειρά απο ακτινοθεραπευτικά τμήματα στο ΕΣΥ.

Στην Ακτινοθεραπεία του Θεαγένειου θα εξυπηρετούνται καθημερινά ως και 140 καρκινοπαθείς. Συνολικά, 160.000 ασθενείς επισκέπτονται ετησίως τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, ενώ 60.000 νοσηλεύονται. Κάθε χρόνο 20.000-25.000 νέοι ασθενείς ετησίως κάνουν ακτινοθεραπείες. Οι συνεδρίες που διενεργούνται σε ετήσια βάση είναι γύρω στις 40.000.

Το υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε στα εγκαίνια ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο οποίος ανέφερε ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να κάνει τη δωρεά λειτουργική. «Στρατηγικός στόχος είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επανέλθουμε στα επίπεδα πριν από το 2010 από άποψη προσωπικού. Αυτό σημαίνει ένα πλάνο στέλεχωσης τουλάχιστον με 3.500 ανθρώπους κάθε χρόνο για ιατρικό και λοιπό προσωπικό», ανέφερε ο κ. Βαρδαρός.

«Μόνο το προηγούμενο έτος, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποίησε περισσότερες από 40 δωρεές στο χώρο της Υγείας, ανέφερε ο εκπρόσωπός του Ιδρύματος, Πάνος Βαζαίος. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εγκατασταθεί και ήδη λειτουργούν εννιά γραμμικοί επιταχυντές σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ενώ ένας ακόμη θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του μήνα στο Αττικό Νοσοκομείο.