ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιώτης Τζανετής, νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ

Στη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ τοποθετήθηκε ο γενικός χειρουργός, Παναγιώτης Τζανετής. Διετέλεσε στο παρελθόν αντιπρόεδρος στο Κέντρο, ενώ μέχρι πρότινος ήταν  μέλος του επιστημονικού συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Τζανετής, νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ

Η επιλογή του ικανοπόιησε αρκετά στελέχη του ΕΚΑΒ, που έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν και θεωρούν ότι είναι επαρκής για τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη ο μέχρι σήμερα ασκών καθήκοντα προέδρου (αντιπρόεδρος) ο οποίος θεωρούσε ότι θα αναλάβει και επισήμως τη θέση.

Ο Παναγιώτης Τζανετής είναι 57 ετών και μέχρι σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Αττικό» ως διευθυντής Χειρουργικής.

Κατέχει μεταπτυχιακό στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, με διεθνή κατάρτιση και πιστοποιήση εκπαιδευτή, ενώ έχει και σπουδές Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και γνώρισε το σημερινό υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Κατά διαστήματα κατείχε διάφορες θέσεις σε επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και όργανα, ενώ διετέλεσε μέλος πολλών οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Εθνικό Συμβούλιο, γραμματέας νομαρχιακής, Επιτροπή επιστημόνων κά). Διαγράφηκε το 1981 και επανεντάχθηκε μετά από πρόσκληση του Ανδρέα Παπανδρέου και άρση της πράξης διαγραφής.

Ο Π.Τζανετής αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε το καλοκαίρι και πλέον έχει τοποθετηθεί σε προσωποπαγή θέση στην υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος

Σε προσωποπαγή θέση ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΚΑΒ