ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομοθετική πρωτοβουλία για το Γηροκομείο Αθηνών προανήγγειλε η Θ.Φωτίου

Πώς το Γηροκομείο θα περάσει στην εποπτεία του Δημοσίου.

Νομοθετική πρωτοβουλία για το Γηροκομείο Αθηνών προανήγγειλε η Θ.Φωτίου

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε προκαταβολικά τη διακομματική συναίνεση για τη σχετική ρύθμιση, η οποία όπως είπε στη Βουλή, είναι έτοιμη στο υπουργείο Εργασίας και πιθανόν να κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη, η Θεανώ Φωτίου περιέγραψε μεσαιωνικές εικόνες, αναφέροντας πως μέχρι την αποκατάσταση της τροφοδοσίας, η ίδια βρήκε «ηλικιωμένους υποσιτισμένους που διαμαρτύρονταν ότι πεινούν»!

«Το Γηροκομείο Αθηνών είναι το σκάνδαλο του κράτους πρόνοιας», ανέφερε η ίδια προσθέτοντας πως το Ίδρυμα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση αν και διαθέτει 900 τουλάχιστον κτήρια αντικειμενικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, 55 στρέμματα ανεκτίμητης αξίας στο Ψυχικό, 11 κτήρια δυναμικότητας 650 κλινών τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα.

Κατηγόρησε ευθέως την παλιά διοίκηση του Γηροκομείου η οποία έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για σειρά κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων, απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από τον Απρίλιο του 2017 έως σήμερα έχουν οριστεί 4 προσωρινές διοικήσεις (από το δήμο Αθηνάιων που είναι η εποπτεύουσα αρχή) οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τη διεξαγωγή εκλογών.

Η κ.Φωτίου δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για το τι θα προβλέπει η ρύθμιση για το Γηροκομείο. Είπε απλώς ότι «έχει προχωρήσει η χαρτογράφηση των 1600 προνοιακών ιδρυμάτων που λειτουργούν στη χώρα» και πρόσθεσε πως η νομοθετική παρέμβαση θα υποχρεώνει αυτά τα ιδρύματα να πιστοποιούνται, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της τεράστιας περιουσίας που διαθέτουν τα Ιδρύματα αυτά.

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο Σπύρος Λυκούδης είχε επισημάνει ότι το Γηροκομείο Αθηνών, που ιδρύθηκε πριν από ενάμια αιώνα περίπου, έχει οδηγηθεί σε πλήρη παρακμή και είχε ζητήσει ενημέρωση για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη σωτηρία του.

Πηγή: ΑΠΕ, Βουλή